#NatašinIzbor: Poletje kar pozimi

Vsi, ki me dobro poznajo, vedo, da nisem velika ljubiteljica snega, nizkih temperatur in vsega značilnega za zimski čas. Ko večina ljudi okoli mene načrtuje zimske počitnice v gorah, sama raje odletim nekam na toplo. Lani me je očarala Mehika, za letošnjo destinacijo pa sem izbrala priljubljeno Tajsko. Tokratni zimski odih na toplem pa je bil še toliko bolj poseben, saj sem odpotovala z najboljšo prijateljico. Seveda si lahko predstavljate; veliko smeha, dogodivščin in spominov, ki mi narišejo nasmeh na obrazu ne glede na to, kje sem. Za prvo destinacijo sva si izbrali Phuket, ki je največji otok na Tajskem. Za raziskovanje raja na zemlji sva si izposodili kar motor in s pomočjo tega odkrivali lepote otoka. Lahko bi rekli, da je bila že sama vožnja po levem pasu in šestpasovnicah zgodba zase – a o tem morda drugič. Peščene plaže, palme, sonce in dobra hrana (poudarek na tropskem sadju in street foodu) so brez dvoma zaznamovali bivanje v Phuketu. Nujen je obisk Monkey hilla, kjer te na poti do vrha spremljajo opice, ki se po cesti sprehajajo kot psi. Dih jemajoč razgled pa je na Big Budha, ki ga morate nujno obiskati v zgodnjih urah, ko še ni množice turistov.

Vir: www.natasafrancic.com
Vir: www.natasafrancic.com
Vir: www.natasafrancic.com
vir: www.natasafrancic.com

Naslednja destinacija pa je bila Bangkok, ki je pravo nasprotje prejšnjega mesta. Kar naenkrat sva se iz raja znašle nazaj v mestnem vrvežu. Brez dvoma ima tudi Bangkok svoj čar in kulturo ter tradicijo, ki jih je mogoče začutiti skozi mogočne stavbe, templje, ki so na vsakem vogalu. A v tem lahko vidiš tudi drugo stran Tajske, ki jo spremljata revščina in veliko umazanje. Pozitivna plat pa je to, da se na majhnem območju zlije veliko kultur in popotnikov iz celega sveta.

Vir: www.natasafrancic.com
Vir: www.natasafrancic.com
Vir: www.natasafrancic.com
Vir: www.natasafrancic.com

#NatašinIzbor

Najljubše tropsko sadje: Mangostan

Najboljši street food: Chillva market

Naj Tajska znamka oblačil: Pomelo

Najlepši razgled: Big Buddha

Detajl, ki ne sme manjkati: sončna očala

Vir: www.natasafrancic.com
Vir: www.natasafrancic.com
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.