Nekonvencionalni trik: neodgovorno pakiranje

Lansko leto sem v tem času ležala na plaži in poslušala pogovor dveh dam. Ena izmed njiju se je pohvalila, da namerno rada potuje nepripravljena in se v neznano vrže brez udobne zaščite. »To je smešno,« sem si zamomljala, preden sem se zavedla, kaj počnem med poskušanjem branja romana – z luknjičasto obleko z bleščicami sem svoje oči skušala zaščititi pred soncem.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ta ista obleka mi je prinesla neprijetne poglede bolj skromno oblečenih turistov, ko sem se zjutraj v njej sprehajala po mestu, vendar sem bila preveč zaposlena, ko sem se poskušala  usesti tako, da se mi bleščice ne bi zarile v kožo. Zvečer sem se v hotelu prebila skozi kovček v iskanju fizičnega dokaza, da sem dobro pripravljen, izkušen popotnik ali vsaj turist, kot sem  verjela, da sem. Namesto tega sem našla dva para kratkih hlač, še nekaj kril in celo eno usnjeno krilo, prosojno obleko z bleščicami, kostim in tope, ki niti koščka kože ne bi zaščitili pred soncem ter nič, kar bi spominjalo na udobno bombažno obleko ali lahke športne copate. Ničkolikokrat sem pred dopustom kupila »samo še eno stvar, za vsak slučaj«, načrtovala vsak preprost stajling, preštela dneve, ko bom na morju in večere v mestu, vendar je nekako moj kovček vseeno izgledal, kot bi ga napolnil malček, ki je zbežal od doma.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Dovolite mi, da se za trenutek branim. Na papirju sem res dobra pri pakiranju. Nikoli se ne izkaže, da sem spakirala preveč, vedno potujem s kozmetičnimi pripomočki potovalne velikosti. Vedno imam dovolj parov spodnjega perila. Toda ko razpakiram, stvari postanejo … vprašljive. Ko sem nazadnje zakorakala v eno izmed vasic Cinque Terre, sem šele začela katalogizirati neskladje med stvarmi, ki sem jih sama izbrala za izlet, in stvarmi, ki so jih izbrali vsi okoli mene. Še vedno trdim, da so Balenciaga športni copati popolnoma primerni za stme ulice in korake, ki se v predzadnji vasici zdijo neskončni (dobro, priznam, da so izjemno težki), in nikoli jih ne bi zamenjala. Toda ko vidiš poplavo tistih grdih športnih sandalov, katerih modne različice so trenutno tako moderne, bi vsak samozavesten turist podvomil v svojo izbiro.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

V zadnjem letu sem spoznala, da biti dober pri pakiranju in biti praktičen pri pakiranju ni ista stvar. Ta pojav, ki se pojavi, ko pakiramo za potovanje, mi je izredno zanimiv – ta želja, da svoj stil skrčimo in spravimo v nekaj udobnega in okusnega. Je to rezultat garderobe s tremi različnimi odtenki kameljega plašča, desetih belih majic in petih črnih kavbojk, od ozkih do širokih? Ali pa je to globlji strah, da bi izstopali v že tako neznanem mestu? Je mogoče, da gre resnično samo za udobje in praktičnost?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Čeprav nisem bližje iskanju odgovora na to vprašanje, sem začela solo boj proti pakiranju dolgčasa. Rešitev? Polnjenje kovčka z vsem, kar hočem, in brez pomisleka glede praktičnih zadev glede kombiniranja vzorcev, preveč ali premalo finih oblačil in udobja. Ta mesec sem uporabila družinski dopust ob morju kot izgovor, da sem se požvižgala na previdnost (in vremensko napoved) in svojo teorijo resnično preizkusila v praksi. Pred odhodom me je moja sestra prosila za mentalno kopijo mojega seznama za pakiranje. Poslala sem ji kar fotografijo s svojega telefona in odgovorila je, da ji čisto nič ne pomaga, nič podobnega nima tudi sama. Tako sem se popolnoma zadovoljila z odprtjem svojega poskusa, zato sem naložila kovček v avto, skupaj s fotoaparatom, da bom lahko dokumentirala svoje nepraktično potovanje. Tudi septembra v Parizu nič na meni ne bo namigovalo, da nisem domačinka!

Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.