Neobičajne poročne obleke Vere Wang

Vera Wang je ugledno, zveneče ime v svetu mode. Oblikovalka kitajsko-ameriškega rodu se je rodila 1949 v New Yorku v premožni družini. Na pariški Sorboni je doštudirala umetnostno zgodovino. Po vrnitvi v Združene države je 16 let delala kot urednica Voguea. Njena ustvarjalnost je brezmejna. Nekaj časa je bila direktorica dizajna v hiši Ralph Laurent, leta 1990 pa je ustanovila svojo znamko in odprla prvo trgovino s poročnimi oblekami v newyorškem hotelu Carlyle na Aveniji Madison.  Specializirala se je za poročne obleke, ki so izjemno izvirne in lepe. V njenih čudovitih poročnih stvaritvah so svoj da dahnile že številne znane neveste: Mariah Carey, Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Jennifer Garner in mnoge druge. Njene linije so izjemno priljubljene med hollywoodskimi zvezdnicami, ki se na mondenih prireditvah rade razkazujejo v njenih kreacijah.

Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017

Vera Wang je poročena in mati dveh hčera, je izjemna umetnica, ki vsako leto preseneti s čudovitimi kreacijami. Letos je prvič predstavila kreacije iz nove poročne kolekcije za leto 2017 na newyorškem tednu poročne mode. Priljubljena oblikovalka je ustvarila nekonvencionalno linijo in se poigrala s prosojnostjo, vezeninami, perlicami in bleščicami, ki poskrbijo, da je vsaka kreacija prefinjena; v kolekcijo je vključila tudi črne elemente, nenavadna pokrivala in lesketajoče se pasove. Znova je presegla samo sebe ter pretresla tradicionalne klasične norme. V kolekciji posebej izstopajo razkošni modeli s širokimi puhastimi krili, ki so pretežno iz tila. Oblikovalka stavi predvsem na lahkotne, skorajda prosojne tkanine. Čutno oblikovani životci so prosojni ali olepšani s perlicami, nekatere pa bi lahko mirno spravili med spodnje perilo, saj so opornice iz atlasa in lahkotne tančice; taki životci so kombinirani z viktorijanski ovratniki.

Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017
Vera Wang 2017

Oblikovalka si je omislila tudi preprostejše, padajoče modele z razporki in dekolteji, ki so obvezen detajl v letu 2017; med ljubkimi, nenavadnimi dodatki so na brvi pritegnili pozornost pasovi, okrašeni s kamni in krone z velikimi kristali ter dolgimi belimi peresi. Tudi tokrat ni šlo brez poročnih oblek črne barve, ki veljajo za nekakšen zaščitni znak Vere Wang. Duh 80. let prežema asimetrična nabrana krila s pentljami in naborki, nekateri modeli snežno bele barve pa so okrašeni s čipkastim vezenjem ali dolgimi trakovi iz atlasa in žameta, zavezanimi v višini pasu. Vpadljivi detajli, kot so plisirani ovratniki, se prepletajo z linijami iz preteklosti: tu je po telesu izdelan životec in krila, ki so pravi oblak tila. Potopite se v vzdušje kolekcije, ki je bila ovekovečena v aristokratskih parkih in uživajte v vsakem detajlu prečudovitih kreacij Vere Wang.

Vera Wang 2017
Vera Wang 2017

podpis

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.