Nosile smo jih lani in nosile jih bomo tudi letos

V kolikor bi želela na kratko povzeti občutek letošnje hladne sezone, potem bi zagotovo rekla, da je pred nami nekoliko temačnejša, drznejša, pa vendar tudi zapeljivejša jesen. Med kolekcijami kar puhti od samozavesti in brezbrižnosti, a ne v smislu nedodelanosti in nepremišljenosti, saj so tako rekoč vsi kosi še kako dovršeni. Pogosto je zaznati pridih preteklega stila, pa naj gre za trende, posamezne IT kose ali celo določene ikonične filme, ki so v preteklih desetletjih pustili svoj pečat tudi v modni industriji. Vsekakor pa bo držalo tudi dejstvo, da bomo z lahkoto nosile kar precej tiste garderobe, ki so v naših domačih omarah našle svoje mesto že lani ali še prej.

Barvit kostim je veljal za must have preteklega leta in vse kaže, da se od njegove lepote in zanimivega videza nismo pripravljene posloviti niti letos. Bolj kot pastelni toni tokrat v ospredje stopajo hlačni kostimi v rdeči, modri, oranžni, rjavi ter bazičnih črni in beli. Modeli seveda še kako dišijo po preteklih 80., ne le med barvnim naborom, temveč sploh v podobi širokih hlač in podloženih ramen, oversize dimenzij ter pridiha moške garderobe nasploh.

Poulična moda
Poulična moda
Boss

Usnjene hlače so pravzaprav bolj ali manj priljubljene čisto vsako hladno sezono, zato se napovedim o njihovi nosljivosti res ne gre čuditi niti tokrat. Naj gre za zelo ozke, oprijete ali pa precej udobnejše, široke hlače, skoraj vedno bo govora o črnih usnjenih hlačah. Usnje pravzaprav to jesen in zimo dobiva povsem nov pomen, modne hiše pa ga niso omejile zgolj na hlače, temveč ga bo moč najti kar od glave do pet.

Poulična moda
Poulična moda
Bottega Veneta

Karo vzorec je prav tako postal nekakšna stalnica prehodne sezone, dokaz tega pa so številne nove različice karo blazerjev in kostimov, karo oblek in kril ter celo karo plaščev in jaken. Seveda bo tudi v naslednjih mesecih prevladovala klasična siva, pa vendar bomo ta vzorec našle tudi v rdeči, zeleni, oranžni in še kateri šik različici. Pričakujte odštekane kombinacije, ki včasih ciljajo celo na služben outfit.

Poulična moda
Poulična moda
Marni

Kavbojski škornji – nekatere jih obožujejo, spet druge se jih raje izogibajo. Lansko leto so nanje prisegale tudi največje fashionistke in vse kaže, da takrat kavbojski stil še ni rekel zadnje. Glede na dejstvo, da bodo škornji letos že sami po sebi ogromen hit, ki ga bomo nosile skoraj povsod, je pravzaprav kar pričakovati, da se bo med njimi zopet uveljavil tudi country model. Bolj kot sanjavemu, boho stilu bodo tokrat dodani romantičnemu krilu, usnjenim hlačam in celo uradnejšemu videzu, kot je recimo karo kostim.

Poulična moda
Poulična moda
Versace
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.