Novi cilji v 2019: kako jih uresničiti

No, drage moje, naslednji teden pa gre zares in pred nami je novo leto. Kakšno je bilo vaše 2018? Pravijo, da je bilo težko, zapleteno in naporno leto in v resnici poznam veliko ljudi, ki že komaj čakajo, da gre mimo. Novo leto je kot bel list papirja, pripravljen na vse, predvsem pa na nas in na stvari, ki jih moramo narediti, na nove cilje, ljudi, situacije, uspehe, prijateljsva, ljubezni, na vzpone, velike in male korake. Lahko verjamete ali ne, vendar vse je v naših glavah, zato je kar dobro, če naredimo čistko in že v glavi začnemo pisati novo zgodbo; to je prvi korak do uspeha in hkrati zagotovilo, da vam bo uspelo! Nikoli ne dvomite, da se ne bo izšlo, ker ni res; in, prosim, pozabite na kritike in komentarje, ko vse prezrete, je tako, da ljudem najbolj zamašite usta. Zapomnite si, da je to njihova zgodba, ostali jo lahko le gledajo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Razdelite velike cilje na majhne korake

Včasih je velik cilj kot gora pred nami in nam ni jasno, kako bi lahko uspeli. Razdelite torej cilj na manjše korake in cenite vsakega posebej; naučite se tudi nadzorovati te korake in vedeti, kdaj so narejeni, kot bi odkljukali delček poti. To je zelo pomembno zato, da ne izgubite volje ali poguma. Zgodilo se bo, da bodo določene postavke težje, a nič zato, ker je popolnoma normalno; pojdite mirno naprej in ostanite osredotočene na končno željo. Le tako se bo zgodila.

Vir: Pinterest

Postavite si rok

To je vedno zelo pomembno zato, da veste, koliko časa delate na določenem projektu. Zgodi se, da vmes izgubite občutek za čas in se stvari predolgo vlečejo. Običajno gre za zadeve, ki ne stečejo zato, ker vam ni namenjeno in butati z glavo v zid nima smisla. Postavite si torej rok in ga upoštevajte. Jasno je, da se določeni premiki ne zgodijo z danes na jutri, a dobro je, da se zgodijo in niso le potrata časa. Ženske znamo biti zelo vztrajne in videti signale tam, kjer jih v resnici ni. Odprite oči in zaostrite antene, ker v tem primeru pomaga tudi intuicija in ženske jo imamo!

Vir: Pinterest

Govorite o projektih in ciljih

Naj se vse skupaj ne dogaja le v glavi. Čudilo vas bo, kako vam lahko drugi pomagajo, morda z novo idejo ali nasvetom, morda tako, da vam predstavijo svoj vidik. Če čutite, da stojite v situaciji že predolgo, potem poiščite nasvet; ljudje lahko pomagajo, če le znamo ali zmoremo vprašati. V poslu je vedno tako, da je beseda zelo pomembna; seveda ima tudi akcija svojo težo, a že z besedo dosežete veliko. Sprašujte, se pozanimajte, bodite radovedne in se odločite v miru, ne pa takrat, ko je vse postavljeno na glavo in ste sredi stresa, ker ta popači vse, predvsem pa čustva.

Vir: Pinterest

Ne jutri, danes!

Življenje me je naučilo, da je najslabše, če zadeve prestavimo na jutri. To je nekako tako, kot bi na ves glas kričale, da se nam ne da … Je kaj slabšega? Najbrž ne, saj imam potem vse pogoje, da ne uspemo. Če ste torej prepričane v določeno idejo, če verjamete, da se mora zgoditi, vam  je namenjena, je dobra, urejena, poštena, potem naredite korak takoj! In pisanje zelo pomaga … Zabeležite premike, uspehe, padce in hvaležnost! Nikar ne pozabite, da je hvaležnost del vašega procesa in ključ do uspeha.

Vir: Pinterest

Drage moje, naj še dodam, da nas 2019 čaka polno lepega in obljub. Ne zaprite mu vrat! Velik objem. 🙂

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.