Novi trendi maturantskih oblek

Zelo hitro se bližajo maturantski plesi in če končujete zadnji letnik srednje šole, verjamem, da že razmišljate o obleki, ki bo zaznamovala ta večer. Trendi se vsako leto spreminjajo tudi na tem področju, a še vedno je mogoče opaziti klasične modne detajle, ki ne gredo iz mode. Prvi trend zagotovo sodi med brezčasne, in to so gola ramena. Najlepši je koktrast med golimi rameni in dolgim krilom, s katerim pokažete ravno dovlj kože in dovolite domišljiji prosto pot. Drugi trend so ženstvene rožice, ki niso tako zelo pogoste v bolj svečani modi. Omislite si jih v nevtralni kombinaciji, s črno in belo ne morete zgrešiti. In tretji it model je v bistvu top in krilo, torej omislite si crop top in dolgo krilo. Ta je lahko v istem odtenku in materialu, lahko pa je zgornji del na primer na bleščice ali pa v drugem odtenku – ključno je, da se povezuje in izgleda kot celota.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

In tukaj sta še dva cut out detajla, ki naredita veliko razliko. Prvi je gol hrbet, ki ga ženske tako zelo obožujemo, saj izpade v pravi kombinaciji izredno seksi. Drugi pa je cut out detajl okoli pasa, ki prav tako naredi obleko nekaj posebnega. Pri izbiri oblek s cut out detajli le bodite pozorne, da niste preveč razgaljene, saj je zelo tanka linija med okusno in neokusno obleko. Tukaj so še metalni odtenki; v centru pozornosti je zlata, ki lepo poudari vašo polt – a vendar ne pretiravajte z nakitom, če boste posegle po obleki v metalnem odtenku. In zadnji trend na področju maturantskih oblek so bleščice. Le-te lahko vidimo največkrat v kombinaciji z bolj boho šik silhuetami, ki so nekoliko bolj sproščene in ravno bleščice jih naredijo tako zelo posebne.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.