Novoletne zaobljube malce drugače

Verjamem, da ste svoje novoletne zaobljube že zapisale in komaj čakate, da jih lahko začnete izpolnjevati. Moj spisek ni pretirano dolg, pravzaprav sta se na seznamu za razliko od prejšnjih let znašli zgolj dve, za kateri upam, da ju bom ob dobri volji mojega uma in telesa uspela pripeljati h koncu leta 2019. Ena od njih se glasi, da ne bom več za vsako malenkost rinila k zdravnikom, z drugo pa se klišejsko v skladu s prazniki zavezujem, da bom s kazalcem manj drsala po ekranu pametnega telefona. Lahko bi jih sicer spisala še nekaj, a sem pri izpolnjevanju novoletnih zaobljub bolj šibka. Tesno se jih oprijemam prvi mesec v letu, nato primež popusti in prav kmalu se z zaobljubami le še držimo za dlani, da si približno ob prvem aprilu pomahamo v slovo. In lažje se je posloviti od dveh in ne od petih, kajne? Da sem slabič? Tudi lahko! Da iščem izgovore? V tem sem mojstrica! Malce za šalo in malce zares, prilagam vam spisek novoletnih zaobljub, ki se jih ne grem več. Mi zaupate, če se v mojih izgovorih najdete tudi same?

Vir: Pinterest
Vir: osebni arhiv

Z novim letom začnem jesti bolj zdravo!

Če bi vprašali mojega moža, bi vam rekel, da bolj zdravo ne gre. Da me bo sta vsa ta zelenjava in super hrana nekega dne pokončali. Mogoče ima tudi prav, a po brokoliju, ohrovtu, čičeriki in ajdi ne posegam zgolj zaradi tega, ker je to moderno in zdravo, vse našteto imam namreč zelo rada. Zaporniška hrana, kot jo radi imenujejo moji otroci, pa si vsake toliko pri meni zasluži nekaj dopusta. Takrat se na jedilniku po načelu, ko mačke ni doma, miši plešejo, znajdejo pečeni piščanci, pohani zrezki, pice, čevapčiči, čips in slani arašidi. Žur lahko traja zgolj dan ali dva, lahko pa se pošteno zavleče v cel mesec. Razlog za prijateljevanje z ‘nezdravo’ hrano ni čustvene narave, zgodi se potreba, potreba po slanem, sladkem, po smokiju in po pleskavici. Tako kot pride, tudi gre. Takrat se v meni prebudi potreba po avokadu, granatnemu jabolku, joti, limonadi na tešče in organsko pridelanem radiču.

Vir: Pinterest

Ne bom več kupovala oblačil, ki jih že imam v omari!

Potrošništvu ne morem ubežati, če nič drugega, bi bilo to hinavsko početje glede na posel, ki ga opravljam. Pred časom sem se zaobljubila, da si celo leto ne bom kupila niti enega oblačila. Prvo polovico leta mi je načrt uspeval več kot odlično, ob tem vas moram sicer dodatno seznaniti z dejstvom, da sem si zimsko garderobo dodobra obnovila v decembru, medtem ko se druga polovica leta ni izšla najbolje. Pod pretvezo, da mi oblačila niso več prav in da se na Elle Style Awards podelitvi nagrad res ne morem pojaviti v obleki, ki sem jo že nosila, sem pod težo argumentov popustila. Kupila sem si nekaj dražjih in kvalitetnih kosov oblačil. Vse z namenom, da mi jih naslednje leto ne bo treba. Pa jih je bilo! V omari mi visi pet vrhunskih plaščev, ki še dolgo časa ne bodo šli v pokoj. Bi bilo kaj bolje, če bi si namesto njih omislila nizko kvalitetno in poceni različico? Ne, le okoljevarstveniki so mi tako bolj hvaležni, saj okolja ne bremenim s še enim zavrženim plaščem.

Vir: Pinterest

Postavi sebe na prvo mesto!

S to zaobljubo se ne uspem preriniti niti skozi en mesec. Če bi se je res držala, potem  bi bil moj dan videti nekako tako. Zjutraj bi vstala ob osmih in se prav počasi uredila, to, ali je podmladek pojedel zajtrk in ali potrebuje pomoč v šoli, bi gladko preslišala (dovolj sta stara in učita se zase, ne zame). V službi bi ostala veliko dlje kot samo do treh. Govorila bi le z ljudmi, ki jih imam rada. Zapovedala bi popolno ignoranco gori perila in naslednji dan bi odpotovala na sedemdnevno križarjenje, samo zato, ker si moram spočiti misli. Seveda v sebi ne poosebljam sindroma Cankarjeve matere, daleč od tega, a ko se enkrat zavežeš družini , to zaobljubo težko izpolnjuješ tako, kot se šika. Si pa na prvem mestu, kamor se med letom zavihtim kar nekajkrat (kljub jamranju v prejšnji vrstici), si privoščim masažo, pivo na plaži po osmi uri, čeprav me doma čaka troje ‘lačnih’ ust, neskončno dolg klepet s prijateljico, medtem ko sem z izgovorom, da nimam časa, zavrnila poslovno kosilo z znanko.

Vir: Pinterest

Želim vam veliko izpolnjenih novoletnih zaobljub ali zgolj dobrih izgovorov, ki vam bodo lajšali ‘rane’, če se boste z njimi razšle prej, kot ste mislile. Vse lepo v letu 2019!

Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.