O tem, kako se obleči ravno prav

S prvim pomladnim dnem ne mislim na občasne neobičajno tople petke v februarju ali ponedeljke v marcu, ko ugotovite, da je zunaj svetlo še po šesti uri popoldne. Ne, mislim na tisti dan v aprilu, ko se ledeni veter nenadoma umakne mehkemu vetru kot iz sušilca za lase, ko zrak diši po sveže pokošeni travi in se vsi sprehajajo s sproščenim nasmehom na obrazu. Iz nekega razloga nikoli ne bom razumela, kako me ta dan vsako leto preseneti, ko ga najmanj pričakujem. Z občudovanjem gledam v modro nebo, na cvetoče drevje, na ljudi, ki na soncu jedo sladoled, in na svoja oblačila. Kaj me je danes zjutraj pripravilo do tega, da sem oblekla črn volnen plašč?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Takoj, ko pride drugi dan pomladi, sem pripravljena. Ne bom dopustila, da bi mi še ena minuta dragocene sezone prehodnega vremena spolzela iz rok. Nosila bom vse stvari, ki jih ne morem nositi od novembra do marca (zaradi pomanjkanja toplote) in od junija do septembra (zaradi obstoja znoja). Okorne srajce, ki nad sabo spuščajo le še bolj okorne plašče in nič drugega, luknjast pleten pulover, ohlapne hlače, ki pozimi niso nič brez najlonk, plapolajoče obleke z dolgimi rokavi … Na vsak dan bom gledala kot na priložnost, da preizkusim nove stvari, da v moji omari ne bo pozabljenih starih prijateljev in da bo presenečenje še ene pomladi okrepilo tisti del mojih možganov, ki me zjutraj obleče. In zakaj ne bi letos malo eksperimentirala? Zakaj si letos ne bi omislila telovnika? Zakaj ne bi omare napolnila s še več pleteninami in dolgimi jopami? Zakaj ne bi z vsakim korakom pometala tal s predolgimi hlačnicami na zvonec?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nikoli ni prezgodaj, da bi se oblekli kot aristokratska babica, ki se v prostem času ukvarja z jogo, vrtnarjenjem in pisanjem poezije, kot si nekega dne želite postati. Če vprašate mene, so dolge pletene jope odlična izbira za izpolnitev tega videza. Obujte še sandale, pripnite si broško in ogrnite trenč, ki je po možnosti dovolj širok, da na njem pogrnete piknik, ko boste pripravljeni pozdraviti cvetni prah. Spogledujem se še s telovniki, a iz neznanega razloga še nisem ugotovila, kako vnesti to oblačilo v svojo garderobo. Privlačen je zaradi dodatne plasti toplote in zaradi svojega kul učinka, seveda, če se vam uspe izogniti videzu kapitana Jacka Sparrowa. Če ciljate prav nanj, čestitam! Če ne, vam priporočam, da poiščete ujemajoče se hlače, obujete sandale in pustite, da vam pomladni vetrič objema gole roke.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Cvetličnih vzorcev se spomladi izogibam že odkar jih je Miranda Priestley označila za »prelomne«, pomladne temperature vedno raje izkoristim za pleten komplet spodnjega in zgornjega dela, ki greje na hladen večer in hladi, ko je toplo sonce tik nad vami. Kaj še nameravam nositi vsak drugi dan te pomladi? Mehko padajoč lanen hlačni kostim z drobnim karo vzorcem. Je sploh še treba kaj dodati? Le sandale in belo majico. Pa dežnik za vsak slučaj!

Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.