Pet sestavin za naraven, spomladanski stil

Topla sezona z višanjem temperatur od nas terja prilagodljivost tudi v smislu naše garderobe. Ravno spomladi se torej prične želja po lahkotnosti in svežini, po naravnem in nosljivem. Včasih gre za potrebo ali lifestyle, spet drugič le za pravi look, še najpogosteje pa za mešanico vsega naštetega. In kako vse skupaj doseči tudi letos? Vsekakor so zopet potrebne naslednje modne sestavine:

Pletenine – v etno potisku ali še raje enobarvne, drobno ali debelo pletene, letos pa predvsem v podobi jop in ogrinjal, z resicami in lesenimi gumbi za piko na i. To je kos, ki bo odlično nadomestil ostale prehodne jakne, hkrati pa ponuja več fleksibilnosti pri gradnji stilskega plastenja, ki je prav ta hip nujno potreben.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Slama, vrvi in bambus – in še marsikaj, kar spada med dekorativne elemente pomladi in še bolj poletja. Naj bodo to espadrille ali pa pleteni sandali, torbica iz ratana, vrv v vlogi pasu in naramnic ali pa preprost slamnat klobuk, vse predstavlja odlično izbiro, ko ciljamo na naravno.

Odtenki rjave – so že sami po sebi zadnje leto obvezni del modnega izgleda, toliko bolj do izraza pa pridejo ravno v teh mesecih. Gre za odtenke, ki se čudovito podajo nekaterim must have barvam te tople sezone, kot so rumena, oranžna in modra, predvsem pa naravno delujejo takrat, ko jih v stajling zgodbi pomešamo med seboj oziroma s preostalimi sorodnimi toni, v prvi vrsti bež in nude.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Naravni materiali – verjetno eden najpomembnejših faktorjev vsake pomladi, sploh pa poletja. V tem primeru so zaželjene predvsem kombinacije lana, bombaža in svile, seveda v zgoraj omenjenih odtenkih, ki jih začinimo z belo, zlato ali bronasto. Zelo lepo se ujemajo tudi s potiski, ki pa naj seveda ostanejo v naravnem motivu, kot so morda rože in rastline, sadje in elementi morja.

Udobni kroji – so nujni prav toliko kot naravni materiali. Pa vendar udobno v tem primeru še ne pomeni brez lepe oblike, saj je čar naravno lepega outfita ravno v odličnem prileganju krojev. Vsekakor v tem primeru ne gre škrtariti, saj so to zagotovo kosi, ki jih v večini ne vodijo trenutni trendi, temveč ostajajo večni skozi leta.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.