Popolne barve ličil glede na podton vaše polti

Umetnost popolnega make-up videza je to, da poudari naravno lepoto in atribute, na katere ste najbolj ponosne. Veliko vlogo igrajo ravno barve in to, da izberemo tiste prave odtenke, ki se najlepše podajo našemu tenu kože. In če še vedno točno ne veste, kateri so tisti odtenki, ki so idealni za vas, je najlažje to ugotoviti s pomočjo podtonov vaše polti. Poznamo tri različne podtone polti; hladen, topel ali nevtralen. Teh ne smemo zamenjati za barvo naše polti in glavna razlika med barvo polti in barvo poltona je to, da poltoni vedno ostanejo isti, barva polti pa se spreminja (odvisno od izpostavljenosti soncu itd.). Glavne lastnosti ljudi s hladnim podtonom polti so: rožnata polt, modre žile, modre, zelene in sive oči. Naravna barva las pa blond ali rjava brez rdečega sijaja. Osebam s hladnim poltonom pristaja srebrn nakit in hladni odtenki senčil, kot so vsi odtenki modre, petrol zelene, vijolične, bordo, mint in pastelne roza. Tudi pri izbiri rdečila za lička in bronzerja poiščite odtenke, ki so bolj hladni ter se izogibajte oranžnih ličil.

vir slike: Pinterest
vir slike: Pinterest
vir slike: Pinterest

Če so vaše oči rjave ali pa zelene s kančkom lešnikovo rjave, in če imate naravno rjave, oranžne ali zlato blond lase. Če je vaša barva polti oranžkasta ali rumenkasta – to pomeni, da je najvertneje vaš podton polti topel. Vam pristajajo tople barve in zlat nakit, ki najlepše poudari naravno lepoto. Pri izbiri barv posezite po rumeni, oranžni, koralni, zeleni ter vsem rjavim odtenkom, ki imajo lahko kanček zlate. Naj bo prav tako vaša podlaga topla, veliko kozmetičnih znamk ločuje pudre prav tako na te tri kategorije. Pri izbiri rdeče šminke se lahko poigrate s tudi temnejšimi niansami pa tudi koralno, ki odlično pristaja le vam.

vir slike: Pinterest
vir slike: Pinterest
vir slike: Pinterest

In če se do sedaj niste našle v nobeni izmed zgornjih kategorij, je velika možnosti, da je vaš podton nevtralen. Le-tega imajo največkrat ženske z olivno poltjo, zgodi se pa, da ga imajo tudi ženske s zelo svetlo rožnato poltjo ali pa rumenkasto. Glavna značilnost nevtralnega poltona je to, da ko pogledate žile na zapestju, niso ne zelene ali modre – nekakšna mešanica. In vam pristajajo vsi odtenki, kar vam daje možnosti, da se z barvami zares poigrate in morda poiščete odtenke, ki poudarijo barvo oči ali pa las.

vir slike: Pinterest
vir slike: Pinterest
vir slike: Pinterest

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.