Praznično vzdušje v Londonu

Oh, ta prekrasen božič! Meni eden najlepših praznikov, saj resnično pričara nekaj čarobnega, predvsem pa je v zraku čutiti veliko pozitivne energije in dobre volje. Za vse, ki boste v tem času potovali v London, sem pripravila nekaj napotkov in hiter vodnik, kam se odpraviti, da boste kar se da najbolje izkoristili svoj čas.

Vir: Winter Wonderland Facebook

Winter Wonderland. V Hyde parku vsako leto odprejo prizorišče, namenjeno zabavi in druženju. Sprehodite se skozi pestro tržnico, narejeno v pravem bavarskem slogu, kjer lahko okusite odlično hrano ali pa si kupite ročno izdelane spominke. Vsi željni adrenalina boste tukaj prišli na svoj račun. Zabavate se lahko na številnih hitrih vlakcih, vrtiljakih in drsališču. Prav posebno doživetje so razne prireditve, glasba v živo, cirkuški nastopi in ledene skulpture, ki so prave mojstrovine. Winter Wonderland je primeren za vse generacije, zato bo razveselil mnoge.

Vir: Winter Wonderland Facebook

Drsališča. Le kdo si ne želi drsati okrog novoletne jelke in lučk? Britanska prestolnica nudi številna prizorišča, kjer se lahko preizkusite v drsanju na prostem. To je odličen izgovor za druženje, rekreiranje in preživljanje večera na nekoliko drugačen način. Eno najlepših drsališč se nahaja pri Somerset House.

Vir: Aglaia Magazine – Somerset House drsaliče

Novoletne jelke. Nekatere so tradicionalne, druge drzne in nenavadne. Najdete jih lahko praktično povsod, kot na primer na znamenitem Trafalgar Squareu in Covent Gardenu. Osebno vam priporočam ogled jelke v prestižnem hotelu Ritz.

Vir: The Ritz London Facebook
Vir: Pinterest – Covent Garden

Lučke. Vsaka ulica ima svoj slog, zato poleg nakupovanja izkoristite čas za njihov ogled, verjamem, da vam ne bo žal. London z okraski nikoli ne razočara. Vedno čudovit je na primer Oxford street, ravno tako Bond street, naravnost prekrasen je letos tudi Regent street.

Vir: Pinterest – Oxford Street
Vir: Retail Weeek – Bond Street
Vir: Pinterest – Regent Street

Božič po britansko. Vsi, ki imate smisel za humor, se lahko odpravite na božično zabavo v duhovitem puloverju v slogu gospoda Darcyja, ki je postala že prava angleška tradicija. Ob tem ne pozabite poskusiti še tradicionalnega angleškega pudinga. To pa bo en pester božič! 🙂

Vir: Smart Group – Christmas pudding
Vir: Pinterest – Bridget Jones in Mark Darcy

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.