Prenovljene oblike sončnih očal

V kolikor bi morale izbrati najpopularnejši modni dodatek, bi poleg torbic in obutve, ki nekako štejejo kot obvezna “oprema” vsakega ženskega outfita, mnoge izmed nas pokazale na sončna očala. Slednja namreč, prav zaradi svoje funkcionalnosti ponavadi ne poznajo sezon, saj jih pač nosimo skozi vse leto. Pa vendar je vse več tistih ljubiteljic mode, ki poleg oblačil trendom prilagajajo tudi ta mali kos, kar pa pomeni, da se v našem predalu kaj hitro znajde bogata zbirka, ki nudi odgovor prav na vsako sončno (ali celo večerno) priložnost. Tokratni spomladanski in poletni meseci narekujejo že poznane modele (če seveda izpustimo nekatere najbolj odštekane predloge), ki pa seveda prihajajo v precej prenovljenih ali bolje rečeno osveženih podobah.

Chanel Eyewear
Chanel Eyewear
Olivia Palermo x Westward Leaning
Olivia Palermo x Westward Leaning
Jennifer Lopez x Quay Australia
Jennifer Lopez x Quay Australia

Spet se vračamo v preteklost, letos še bolj v 90. kot smo jih morda občutili lansko toplo sezono. Tu so na primer športno obarvani vizirji, ki ta hip nudijo kanček več ženstvenosti, z nami zagotovo ostajajo mini modeli, ki se tokrat osredotočajo na zanimive, živahne okvirje, prav tako pa so prisotne klasike, sploh damska očala z velikimi okvirji, cat eyes ter aviator primerki, ki vedno delujejo tako zelo kul. Spet se večina modnih hiš poigrava z raznoraznimi kombinacijami geometrijskih oblik, ekstremov v eno ali drugo velikost ter barvnih palet od vijolične in rdeče pa vse do zelene in rumene. Nenazadnje so zelo aktualne tudi mnoge dekoracije, med katerimi prevladujejo predvsem vzorci, kovina in kristali.

Vir: Glowsly.com
Vir: Glowsly.com
Vir: Glowsly.com
Vir: Glowsly.com
Vir: Glowsly.com

Za vse, ki ste si morda zaželele nekaj novega in mladostnega, so tu oglati okvirji v obliki trikotnika in kvadrata, medtem ko bolj vsakdanji modeli vsebujejo predvsem okrogle oziroma ovalne oblike. Zelo IN so okvirji skoraj smešnih oblik, včasih so to srčki, spet drugič metuljeva krila, črke, zvezde, luna in še kaj bi se našlo. Pa vendar je skrb odveč, saj je na voljo tudi kar nekaj zelo “normalnih” sončnih očal, ki ne bodo nosljiva zgolj eno ali dve sezoni, temveč še kar nekaj let zatem. Jaz že vem, da bom izbrala oboje – prve bodo za igrive, zabavne dni in druge predvsem za takrat, ko bom želela, da sočna očala nosijo glavni fokus moje celotne podobe. Pa ve, kakšne modele sončnih očal si boste nadele letošnje tople mesece?

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.