Priljubljeni in barviti Camden Town

Ena najbolj zanimivih in priljubljenih četrti Londona je Camden Town. Slednja vsak vikend privabi približno sto tisoč obiskovalcev. Okolica je zelo barvita, edinstvena v arhitekturi, samosvoja v kulturi, izredno urbana in posledično zelo očarljiva. Poleg neštetih trgovin in slovite tržnice Camden Market je Camden dom številnih umetnikov in glasbenikov.

vir: minttwist.com
Vir: minttwist.com
vir: standard.co.uk
Vir: standard.co.uk

Okolico je oboževala tudi talentirana pokojna britanska pevka Amy Winehouse, ki si ga je v času največje slave izbrala za svoj dom. Za Amy je Camden še pred slavo pomenil ne le zabavo, ampak tudi kraj lokalov in pubov, kjer je velikokrat nastopala. Njen najljubši pub naj bi bil The Hawley Arms. Njej v spomin so tako leta 2014 posvetili bronasti kip v njeni velikosti in podobi, ki stoji sredi enega najbolj znamenitih predelov tržnice Camden Marketa, znanega kot Stables Market.

vir: indipendent.co.uk
vir: indipendent.co.uk

Izredno priljubljena tržnica Camden Market, ki se razprostira ob Regent’s kanalu, je bila ustanovljena šele v zgodnjih sedemdesetih, pred tem pa je bilo to območje znano po kuhanju džina. Ob odprtju je bilo moč najti le šestnajst stojnic, ki so obratovale samo ob nedeljah. Danes lahko na tej lokaciji najdete več tisoč trgovin, stojnic z oblačili, spominki, nakitom, okusno ulično hrano in še več.

vir: Camden Market Facebook
Vir: Camden Market Facebook
vir: Camden Market Facebook
Vir: Camden Market Facebook
vir: camdenmarket.com
Vir: camdenmarket.com
vir: Camden Market Facebook
Vir: Camden Market Facebook

Ljubiteljem dobre žive glasbe priporočam, da obiščete slovito prizorišče Dingwalls, ki se nahaja v osrčju tržnice. Lokal je med drugim že gostil legendarne skupine, kot so The Clash, The Sex Pistols, The Ramones in Blondie, le nekaj let nazaj pa so na odru gostili skupino Foo Fighters.

vir: camdenmarket.com
Vir: camdenmarket.com
vir: nastop Blondie v Dingwalls – barzlive.com
Vir: nastop Blondie v Dingwalls – barzlive.com

Camden Town slovi tudi po tem, da v popolni harmoniji živijo različne subkulture, od pankerjev, rokerjev, rejverjev do hipijev. Da jih vidite, pa ni potrebno hoditi daleč, saj jih je moč zaslediti že takoj ob izstopu iz podzemne postaje. Njihova prisotnost in glasba sta že od samega začetka vplivali na tukajšnjo modo. Camden Market je zaradi svoje pestre strukture že od samega začetka privabljal ljudi, ki so iskali alternativna in unikatna oblačila. Zato lahko še dandanes najdete trgovine in stojnice z oblačili iz druge roke, najdete pa lahko tudi pestro izbiro usnjenih jaken, strganih Levi’s kavbojk in vedno popularnih škornjev Dr. Martens.

vir: thetastytraveller.be
Vir: thetastytraveller.be
vir: camdenmarket.com
Vir: camdenmarket.com
vir: camdenmarket.com
Vir: camdenmarket.com

Po mojem mnenju je Camden Town odlična izbira za preživljanje sproščujočega vikenda. Čeprav na trenutke nenavaden in glasen, Camden Town velja za eno najbolj cool in opojnih lokacij, ki jih London premore. Stežka se ga boste naveličali ali pozabili in obstaja velika verjetnost, da se boste vanj vedno znova vračali.

podpis_alice

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.