Prišla je pomlad in prinesla nov začetek

Zame ima začetek pomladi od nekdaj poseben pomen. Najprej zato, ker sta na ta dan rojeni dve moji najljubši osebi na svetu (vse najboljše mami in nona), pa tudi zato, ker začetek pomladi vedno predstavlja neke vrste novo poglavje. Pomlad vidim kot nepopisan list, ko se narava prične prebujati in toplo vreme zamenja zimski mraz, ki ga tako zelo ne maram. In kot da bi zima vedela, kako zelo mi ni pri srcu, se je letošnje leto odločila, da mi bo svet obrnila na glavo.

December, ki je čas veselja in praznovanj, se je spremenil v čas žalovanja. Prva sprememba je bila razhod s fantom, ki ga nisva pričakovala ne jaz ne on. Včasih se določene stvari zgodijo res čisto same od sebe; ljudje odrastemo in se spremenimo. In tako sem v trenutku obstala na tleh, sama, s solznimi očmi in z mojim najboljšim prijateljem v naročju, ki mi je ob strani stal toliko let. Pogledala sem proti tebi in za hip pomislila … »Toliko zlomljenih src, solz, skrivnosti, ki jih poznaš le ti … Glavno je, da si ti tu ob meni.« Ni minil niti teden dni, ko si me tudi ti zapustil, in v hipu sem se počutila tako zelo samo. Verjetno le lastniki hišnik ljubljenčkov čutijo to bolečino tako zelo močno. Še danes si ob misli nate rečem, da to res ni »fer«, lahko bi z mano ostal še nekaj let. A kljub vsemu, nosim delček tebe še naprej s seboj in vem, da praznine, ki je ostala za tabo, ne bo mogel zapolniti nihče.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Vse je okej, tudi če ni okej

Žensko prijateljstvo sem vedno zelo cenila in v teh težkih časih se je ponovno pokazala neverjetna moč prijateljstva. Tudi če sem za trenutek kdaj pa kdaj pomislila, da sem sama, temu ni (bilo) tako. Ob sebi sem ves čas imela močne ženske, moje prijateljice, sestre, ki so me vsakodnevno opominjale na to, da bo vse okej. Oziroma, da je tudi okej, če ni vedno vse tako, kot sem si zamislila, da bo. Prijateljice so me spravljale v smeh, mi svetovale in me včasih le modro poslušale. Hvala vam za vse.

Delno sem okrevala tudi na Tajskem, pri čemer mi je moja draga prijateljica Helena močno pomagala. Včasih preprosto moreš odpotovati na drug kontinent, da za nekaj dni pozabiš na vse težave. Kljub oddaljenosti pa sem vsak večer zaspala z mislijo na novo stanovanje, ki me čaka, ko se vrnem. Ko sem se vrnila, me je to tudi res pričakalo, in to s točno takim balkonom in razgledom, kot sem si ga v mislih predstavljala. Če do sedaj nisem verjela v moč vizualizacije želja, sedaj gotovo verjamem.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Leto 2019, zdaj stavim nate

In če mi konec leta 2018 ni prizanesel in je posledično bil priokus začetka novega leta bolj grenak, verjamem, da je sedaj to moje leto. Leto 2019 obljubim ti, da …

… se bom naučila biti bolj potrpežljiva.

… se ne bom več sekirala, če ne bo vse popolno.

… bom bolj skrbela za ljudi okrog sebe.

… si bom letos vzela več časa zase in si prisluhnila.

… ti bom zaupala in obenem zaupala toku življenja.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.