Saša Joković – Lepotni intervju

Ekskluzivno za Glitter.si smo se pogovarjali s Sašo Jokovićem, najbolj priznanim vizažistom s Hrvaške. Saša sodeluje z vodilnimi modnimi revijami, javnimi osebami (med drugim je vizažist Nine Badrić), kot vizažist in kreativni vodja deluje na vodilnih televizijskih projektih in pri različnih oglasnih kampanjah. Je uraden vizažist za blagovno znamko Chanel za področje srednje Evrope. Vsako leto na tednih mode v zakulisju liči modele na vseh večjih modnih revijah v Milanu in Parizu. Saša je tudi solastnik make-up šole Vrban & Joković.

Make up Saša Joković

Kaj je najpomembnejše, ko govorimo o ličenju žensk po štiridesetem?

Najpomembnejše je, da je celoten videz precej zračen, da ni videti napadalen in da je primerno korektiven, oziroma da vas ličila osvežijo in poskrbijo, da ste videti najboljša različica same sebe.

Kako je na obrazu najbolje skriti utrujenost?

Definitivno s korektorjem za podočnjake (oranžni sveži odtenki nevtralizirajo in osvežijo videz s temnimi podočnjaki) in rdečilom za lica, ki ga nanesemo visoko na ličnice. Priporočam različico v roza barvi.

Make up Saša Joković
Make up Saša Joković
Make up Saša Joković

Kateri izdelek za ličenje bi morala vsaka ženska imeti v svoji kozmetični torbici?

Vse, kar sem omenil pri prejšnjem vprašanju, potem so tu še ‘klešče’ za uvijanje trepalnic, balzam za ustnice v barvi, ki je temnejša od naravne barve ustnic, ter puder za matiranje. To so izdelki, s katerimi ženska najlažje poudari svojo naravno lepoto. ‘Klešče’ za uvijanje trepalnic pa so pomembne, ker z njimi ‘dvignemo’ pogled in tako osvežimo celotni videz.

Kateri trend za jesen in zimo 2018/19 je najljubši tebi kot umetniku ličenja in kateri trend misliš, da bo najbolje videti na ženskah?

Meni je najbolj všeč videz s polno maskare, celo preveč maskare, tako, da trepalnice delujejo zlepljeno (v stilu šestdesetih). Medtem ko bo na ženskah tako kot vedno najbolje videti nežen make-up s poudarkom na negovani koži in eventualno rdeča šminka, za katero mislim, da pristaja vsaki ženski. Menim, da so trendi samo marketinški trik in zato nisem za to, da se jim slepo sledi v vsakodnevnem življenju.

Make up Saša Joković
Make up Saša Joković
Make up Saša Joković

Najboljši puder za ženske po štiridesetem?

Mineralen puder, ki prekriva in vseeno zagotavlja zračen in sjioč učinek. Če je koža mastna, potem priporočam oil free puder z odsevnimi pigmenti, ki vizualno manjšajo globino gub. Pomembno je, da pudri niso preveč prekrivni, da se dobro razmažejo, saj je pomembno, da si zagotovimo čim bolj zračen videz kože.

Danes se vse bolj izpostavljajo (celo v lepotnih editorialih) naravne pomanjkljivosti tako na obrazu kot tudi na telesu (nekateri jih celo namenoma  ustvarijo). Zakaj?

Zato, ker je popolnost postala dolgočasna. Ravnokar sem se vrnil z revij za pomlad in poletje 2019 in kasting je bil resnično zelo raznolik. Na modnih pistah je bilo moč opaziti dekleta številnih nacionalnosti, kar je zelo zanimivo in konec koncev tudi potrebno, še posebej v obdobju, ko so vsi kar naenkrat videti enako operirani in instagramabilno naličeni. Sem velik nasprotnik tega, kot večina ljudi v modi. Moramo slaviti različnost in univerzalnost v vseh vidikih lepote.

Make up Saša Joković
Make up Saša Joković
Make up Saša Joković

*** Vse fotografije make-up Saša Joković za različne naslovnice in modne ter lepotne editoriale in oglasne kampanje. Vir: Elle Slovenija, Elle Hrvaška, Elle Srbija, Harper’s Bazar Srbija, Bipa-Fashion.hr in pinterest.

Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.