Se kdaj počutite, kot da vaš stil potrebuje nov začetek?

Sem že čisto prepozna, da bi to uporabila kot smiselno metaforično izhodišče v uvodu, ali se še spominjate druge kolekcije Hedija Slimana za Celine, ki ni bila čisto nič podobna njegovi prvi? 

Vir: Pinterest

Ampak preobrat: ali je Slimane prvotno kolekcijo à la Saint-Laurent-za-Celine pokazal, da bi nam preusmeril pozornost in izničil percepcijo javnosti? Da bi očistil sledi domnevne dediščine, ki jo je Phoebe Philo zgradila kot način, da postavi nov nivo znamke. Zanimalo me je, ali je bila prva zbirka pravzaprav neko čistilo za uspešen nov začetek. Med požirki različnih vin grizljamo blage krekerje, ki dajejo kontrastnim notam pošteno priložnost za oceno. Med vonjanjem različnih parfumov vonjamo kavna zrnca, da nevtraliziramo prejšnji vonj. Zakaj tega ne bi storili z oblačili?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In takrat sem spoznala, da nisem maksimalist, ki postaja minimalist, kot sem špekulirala že večji del leta, ampak samo živim znotraj vzorca. Čiščenje palete – vmesna faza, kjer se moj slog spreminja, vendar se še ni spremenil.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

To je pomembna informacija, saj sem v vseh teh mesecih mislila, da vzpostavljam uniformo. Da ne potrebujem več oblačil, da bi govorila zame, ker to zmorem sama, najlepša hvala. Toda pod vsem tem hudomušnim samoopolnomočenjem se je skrival vsiljivec, nagonski notranji glas, ki prosi, da odgovorim na vprašanje: res verjameš vsemu temu?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ne razumite me narobe, vsekakor se spreminjam. Ampak nisem se še dejansko spremenil. Trenutno sem v kokonu – nisem več gosenica, ne čisto metulj. Oooooh, je to mislila Britney Spears? S tisto njeno pesmijo?

Vir: Pinterest

Mogoče se vam približam, ko priznam, da če sem mislila, da ne potrebujem garderobe, da bi govorila v mojem imenu, to preprosto ni res. Nočem si vsak dan izmišljevati same sebe, to je naporno, ampak zame so oblačila več kot le oblačila. Izzivam vsakogar, ki se je kdaj prebudil in se počutil kot kup smeti, a je zapustil dom in se počutil kot milijon dolarjev iz preprostega razloga, ker ima rad to, kar je oblekel, ki bi mi povedal, da je moda nepomembna. Ko si nadeneš obleko, zaradi katere se počutiš tako »ti«, se sliši odmev, povezava duha in telesa, ki zunanji jaz pritrdi na tvoj notranji jaz, kot da bi vzkliknil: tukaj sem, svet. Vzemi ali pusti, meni je všeč.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Oblačila ohranjajo transformativno kakovost. Omogočajo delovanje, čustveno povezanost in proaktivno izbiro. Izžarevajo veselje, ko je plamen navidezno ugasnil. Pustijo vam, da izberete optimizem, tudi če vam nič drugega ne. Seveda je to izrazito subjektivno stališče in to absolutno priznavam. Toda če predpostavim, da sem prešla v uniformo, ki temelji na kavbojkah in suknjičih, to ne podpira pravil mojega razpredanja. Predstavljajte si kuharja, ali še bolje, kulinaričnega kritika, ki se je odločil, da bo jedel samo en in isti obrok do konca življenja. Kako dolgočasno, kako blazno, kako depresivno je to?

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Tako sem v fazi svojega življenja, ko brskam po krožniku, praskam, frcam ven … Tako dolgo jem losos vsak vikend, da hrepenim po novem okusu, a nisem prepričana, kaj mi je še všeč. Kaj še obstaja? Vse to bomo še videli, najprej pri mojih oblačilih, nato pa še drugje, a za zdaj bom morala še naprej žvečiti, kar je pred mano. 

Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.