Sedem lastnosti, ki nas naredijo edinstvene

Nikoli se ne bom naveličala pisati o tem, kako lepo je biti ženska in kako zelo poseben, edinstven je naš svet. Če samo pomislim na odnos, ki ga imam z mamo ali svojo hčerko, če pomislim na prijateljice, ki vsak dan popestrijo moje življenje, se zavedam, da skupaj tvorimo čaroben krog in nam je zato tudi veliko dano. Ženska energija, smisel za svet in lepoto, pogled na življenje, potrpežljivost, nežnost, ženstvenost so samo naše lastnosti in prav je, da jih skrbno negujemo, kot zaklad, ki nas naredi tako posebne. Seveda je tudi moški svet zelo zapleten in privlačen, a mislim, da gre za povsem drugačno energijo in me imamo vsaj sedem lastnosti, ki nas naredijo tako čarobne. Ženske torej, čarovnice in ravno prav magične.

Foto: Lost Production

Naše strasti. Dobro se zavedamo, da smo brez strasti dolgočasne, zato si moramo vzeti dovolj časa za stvari, ki nas razveselijo globoko v duši. Življenje je preveč dragoceno, da bi ga tratile s stvarmi, ki povzročajo težave, ali ljudmi, ki si nas ne zaslužijo. Vsi občudujejo ženske, ki znajo slediti svojim strastem, ker so globoko v sebi srečne in tako lahko osrečujejo tudi ostale.

Naše sočutje. Če se ne znamo postaviti v kožo drugega, ne moremo pričakovati, da koga skrbelo za nas. Ženske znamo biti zelo sočutne in razumeti, s pomočjo tankih, a še kako aktivnih anten, kaj se plete v glavi partnerja, kaj ga osrečuje, kaj ga morda skrbi. Podobno velja za otroke in prijatelje. Sočutje je nekaj edinstvenega in pomembno je, da nanj nikoli ne pozabimo. S pomočjo sočutja razumemo, kaj je dobro storiti, da ljubimo na pravi način in smo hkrati ljubljene kot še nikoli.

Naš um. Vem, da še obstaja mit, da lepe ženske niso prav zelo pametne, ampak same vemo, da nas lepota naredi še močnejše. Ne mislim na lepoto v smislu mladosti, lepe postave ali obraza, bolj v smislu tiste neverjetne samozavesti, ki poskrbi, da tudi možgani delujejo hitreje. Ker smo močne, karizmatične in z vajetmi v svojih rokah. Mar ni to čudovito?

Foto: Lost Production
vir: Pinterest
Foto: Lost Production

Naš zabavno-ljubeč duh. Bodimo nasmejane tudi takrat, ko okoli nas ni prav veliko lepega, in pokažimo ljubezen takrat, ko imamo občutek, da so vsi negativno nastrojeni, ker je v tem naša moč. Včasih je kar dobro leteti nad svetom in sebi dovoliti, da smo preprosto višje, boljše in bolj pametne. Ker vse pride in gre in kar je katastrofa danes, je lahko čez en teden le smešen spomin neprijetnega dogodka.

Naša odpornost. No, tukaj bi lahko napisala cel esej. Nazadnje sem bila bolna v osmem razredu osnovne šole; imela sem vodene koze in od takrat ni bilo nobenega prehlada, vročine ali česa resnejšega. Ko me vprašajo, kako to, da je temu tako, je odgovor enostaven. Nimam časa. Resnično ga nimam in sem zato zelo odporna; da ne omenjam, kako odreagiram takrat, ko zboli moja Sofia: postanem zmaj in dobim toliko moči, da bi lahko premaknila gore. Tako pač je, ker sem ženska.

Naša samozavest. Dvignjena glava in visoke pete, dober nakit in rdeča šminka. Ne potrebujemo prav veliko in naj poudarim, da sploh ne potrebujemo mnenja drugih. Zelo dobro vem, kako te lahko prijatelji, sorodniki ali naključni ljudje povzdignejo ali popolnoma zbijejo, zato je odlično vedeti, da smo samo me tiste, ki se lahko povzdignemo do zvezd. Samozavest, drage moje, in nič drugega.

vir: Pinterest
Foto: Lost Production
vir: Pinterest

Naša energija. Če seštejem vse omenjene stvari, pridem do končnega rezultata: čudovita energija. In to je nekaj povsem edinstvenega, ženskega in neprecenljivega, kot magičen vir lepega, ki ga vsaka izmed nas nosi globoko v srcu. Ko ženska zna slediti svojim strastem, pokaže sočutje, ohranja občutek za avanturo in meni, da je sama najbolj vredna na svetu, postane njena energija kot iskra, ki očara vse okoli nje.

Znamka Lunay je od vedno tesno povezana z ženskami, saj nam ponuja higienske vložke in tampone, ki so v celoti narejeni iz 100 % naravnega bombaža. Koža mora dihati in le bombaž ji to omogoča. Ta je na površini in v jedru izdelkov. Tokrat bomo eni bralki podarile nočne vložke in tampone super – dva izdelka, primerna tudi za močnejše menstruacije. Sodelujete na zelo enostaven način: delite članek s svojimi prijateljicami in pošljete ime ter naslov na darilo@glitter.si. Objem vsem, drage moje.

Foto: Lost Production

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Odličen članek Lorella, ja res prvo moramo dati sebi ljubezen, šele potem lahko damo drugim. Sem vaša zvestna blalka, in hvala za čudovite objave. DA DRAGE DAME, dovolimo si biti lepe, seksi, zapeljive,…in zvestne sebi.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.