Sedem napotkov za brezhibno poletje

Drage moje, kako ste? Ste tudi vi del tega evforičnega vala, ki se imenuje poletje? Ste se tudi ve zaljubile v večerne čričke in vonj po morju? Ste se že na pol navadile življenja v kopalkah? Srčno upam, da ste z mano v tej zgodbi in prav uživate življenje, tako kot ga jaz. Ko pa razmišljam o napotkih, je tako, da bi jih imela krepko več kot sedem, saj sem v svoji sezoni polna navdihov. Pa vendar … Tokrat sedem in naslednjič vse ostalo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nadaljevanke in knjige

Zdaj je trenutek, ko lahko nadoknadim na vse zamujene stvari in jih ni prav malo. Seveda ne bom ulovila vseh želenih trenutkov do septembra, ker bi potrebovala vsaj še dva meseca poletja, ampak se močno trudim. Pogledam kakšen dober film, ki je seveda čisto “nov” (saj veste, Pretty Woman, Ghost in Footlose, pa tudi Grease, za vsak slučaj, ker mi je tam John Travolta noro lep). Tudi knjige so končno na vrsti: za motivacijo, romani in kakšna za dušo. Nikar ne zamudite teh trenutkov, ker so neprecenljivi, kot je življenje samo.

Ogenj

Nekaj sem se naučila od svoje punčke. Ker je malo čarovnica, tako kot moja mama, imata ti dve prav poseben obred. Ko pridejo slabe sanje ali slabe misli, jih Sofia nariše in jih potem zažgemo. Ogenj reši vse in povem vam, da je prav terapija za dušo. Tako sem nekajkrat, malo za šalo in malo za res, uporabila ogenj zato, da se znebim slabe situacije. Čeprav se ni rešila v trenutku, je vsekakor postala lažja in se mi ni več zdela tako nepremostljiva. Poletje je čas čistke, zato si vzemite čas in preprosto čistite, ne le garderobne omare, temveč tudi čustva, ljudi, situacije, vse. Da bo september še bolj čudovit.

Vir: Pinterest

Terapija spanja

Končno otroci niso v šoli in upam, da tudi vaši spijo malo dlje, tako da lahko počivate tudi same. Spanje je namreč zelo pomembno za lepoto in živce, brez tega smo vsi zelo razdražljivi in nimamo prave moči. Spite torej, čim več, tudi popoldan in še posebej zjutraj. Zdaj imate prav gotovo manj obveznosti, zato se lahko prepustite lahkotnemu tempu življenja. Ne potrebujete veliko: čisto posteljnino, nobenih telefonov ali računalnikov in možgane na paši.

Vir: Pinterest

Ali ste opazile nebo?

Jaz se postavim na plažo in samo gledam. Oblaki so kot ovčke in se mirno sprehajajo po modrem nebu. Ta scena mi je noro všeč in me zelo sprošča. Zanimivo, kako imamo prav pred nosom stvari, ki nam koristijo in so dobre za dušo, pomembno je le, da jih ujamemo. Zmorete? Sem prepričana, da z lahkoto, če se le ustavite. Morda ne boste uspele vsak dan, a tu in tam le dvignite nos in ujemite to neskončno lepoto, vam ne bo žal in tudi življenje bo bolj lahkotno.

Vir: Pinterest

Ali ste videle zvezde?

Zdaj so tako bleščeče! Pogled v žametno nebo mi vedno nariše nasmeh na obraz. In povrh vsega je tukaj še srebrna luna, vanjo sem zaljubljena, prav lepo jo je opazovati in iskati njene različne obraze. Zvezde nas pomirjajo, so kot dragulji, ki visijo na nebu in so, podobno kot oblaki, v resnici zelo blizu in poskrbijo za srečo, pa čeprav ne naredijo nič posebnega, preprosto so. Že neskončno dolgo  sanjam o tem, da bi vzela odejo, šla na hrib, se ulegla in opazovala nebo. Prej ali slej mi morda tudi uspe!

Vir: Pinterest

Resnično se sprostite

Kako? Prav s tem, da ne delate nič posebnega. Rada ležim v mreži in gledam vrt, rada sem tudi na balkonu z dobro kavo ali v restavraciji, ki ni niti malo hrupna in ponudi zelo lep razgled. Vsak kotiček je lahko poseben, če ga le znamo ujeti. Zato se ustavite in odmislite vse tegobe, saj jih tako ali drugače zdaj ne boste rešile, z razmišljanjem pa samo dodate težo in nima smisla. Nabirajte energijo za jesen, ker jo boste potrebovale … in jaz z vami!

Vir: Pinterest

Rituali

Bom kar na hitro povedala, kateri: kopanje v kadi s sivko, gel za masažo (če se le da, proti celulitu), lakiranje nohtov s super rdečim lakom, krema za roke, piling za obraz, maska za lase, čaj z domačega vrta (če je mamin, toliko bolje!). In potem še novi kozarci za sok, blazine za v dnevno sobo in sveče povsod. Drage moje, same poskrbimo, da nam je lepo, v resnici ne le zdaj, temveč celo poletje. In če imate tudi same kakšen dober nasvet, kar izvolite, sem odprta za predloge. Objem.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.