Sens: modna zgodba za čudovite moške

»Netipični modni dodatki, kot so metuljčki iz pleksi stekla, so sicer klasičnim modnim kosom dodali začimbo, ki pokaže, kako lahko z eno potezo povsem spremenimo stajling. Gre za mešanico zimske in pomladne kolekcije, s katero nagovarjamo maturante, mlade in poslovneže, ki cenijo unikatne detajle v klasično ukrojeni obleki,« je o kolekciji »SENS« , ki jo je predstavila na prvi modni reviji Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana (MBFWLJ), povedala modna oblikovalka Zlata Zavašnik, lastnica blagovne znamke Sens.

Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer

Metulji iz pleksi stekla so osrednji modni dodatek, ki je zaznamoval sicer klasično kolekcijo, sporočilo pa je Zlata Zavašnik začinila še s tem, da je vanjo oblekla skupino Pliš, v kateri prepeva njena hči Aleksandra Ilijevski. »Gre za edinstveno sodelovanje, saj sem prvič v svoje kreacije, torej v moški suknjič in nežno krilo oblekla žensko, ki je hkrati tudi moja hči, in presrečna sem, da smo s stajlingom celotne skupine in pesmijo Metulji, ki so jo igrali med modno revijo, uspešno zaokrožili to modno zgodbo,« je priznala oblikovalka, ki že 24 let kroji smernice v slovenski modi za moške. Nekateri manekeni so poleg  klasičnih oblek in netipičnih dodatkov nosili tudi lakaste čevlje ali črne in bele superge, s čimer je oblikovalka želela pokazati, da z določenimi detajli moški klasično obleko lahko nosijo tako za čez dan kot tudi zvečer za posebne priložnosti.

Foto: Sandi Fišer

Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer

Zlata Zavašnik je obljublja nadaljevanje modne zgodbe, ki so jo že prvi modni večer na MBFWLJ napovedali njeni manekeni, ki so se po modni brvi sprehodili v bordo rdečih nogavicah. »Barvna koda 7D1D1B me spremlja že več kot dve desetletji. Gre za nianso bordo barve, ki je bila v moški modi vedno prisotna, zato sem se odločila, da tudi svojo kolekcijo poimenujem po njej. Umestila sem jo na moški suknjič in hlače, plašče in jakne, njene sledi najdemo tudi v vedno aktualnem karo vzorcu,« pravi oblikovalka in nadaljuje, da z večno bordo barvo nagovarja tiste moške, ki si želijo iz ustaljenih okvirov in so kreatorji svojega stila in življenja, svoboda pa jim pomeni vse. »Kolekcija je razgibana, sestavljena iz moških oblek, plaščev s posebnimi barvnimi detajli in mehkih pletenin v izbrani barvni kodi. V ospredju je uporaba različnih materialov, od karo tkanine, barvitega žameta do črne lak tkanine iz 100-odstotne volne ali mešanic z viskozo,« je še dodala.

 

Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer

Modna oblikovalka je pri ustvarjanju vrhunske moške mode ves čas zvesta drzni eleganci, v kateri se klasična tradicija prepleta z inovativnostjo. S kolekcijama »SENS« in »7D1D1B« ponovno navdušuje predvsem tiste, ki cenijo inovativnost v okviru klasike in tiste, ki želijo izstopati. »Pri ustvarjanju me vedno navdihujejo tkanine. Naberem jih po občutku in ko jih imam pred sabo, iz njih začnem delati zgodbo,« pravi modna oblikovalka.

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.