Šest trendov, ki jih Skandinavke ohranjajo pri življenju

Nič ne krajša časa in odpira oči za čudesa našega sveta učinkoviteje kot opazovanje dogajanja okoli sebe. Ne da bi kupila letalske karte za teden mode v pastelnem Kopenhagnu, kjer bež odtenki pomirjajo futuristično dušo Skandinavk ob njenem drugem zajtrku – popečenem kruhku z avokadom in poširanim jajcem, se raje odpravim na Instagram in, hočeš nočeš, z lahkoto potegnem debelo rdečo nit njihovega stila in iščem načine, da bi jo vpletla v svojo garderobo. Namesto oblačil na manekenkah me bolj zanimajo oblačila na Skandinavkah. Opazujem njihove lase v naravni pšenični barvi, minimalistično naličene obraze, udobna oblačila, zavidljiv nakit in veliko predanost supergam težke kategorije. Njihov stil je zlitje udobja in trendov, odvisno s katere svetlobe pogledaš, pridih futurizma v smislu postavljanja trendov pa se kaže v njihovem vstopanju v preteklost, iz katere so nazaj v sedanjost s seboj prinesli tiste male vintidž dizajnerske torbice, z logotipi, da se ve.

Modni dodatki za lase

Kopenhagen je prestolnica dekoriranja in krancljanja las, kot bi bili rojstnodnevna torta za malčke. Skandinavke znova pozdravljajo velike pentlje, lasnice, sponke in špange, ali pa se morda od njih sploh niso poslovile še od otroštva. Zagotovo pa so jih zamenjale in jim privoščile posodobitev. Zdaj se jim v laseh sveti napis Gucci, blešči Versacejeva meduza in lesketajo perle v vseh možnih velikostih, da so njihovi, na soncu posvetljeni lasje, opazni že od daleč.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Klobuki

V Kopenhagnu še vedno živi trend klobuka v obliki vedra! V resnici je tudi zelo uspešen. Vendar zakaj? Glede na to, da taki klobuki ne zagotavljajo veliko toplote, niti zaščite pred soncem, ali njihova uspešnost tiči v moči, da celoten videz poudarijo kot pika pri klicaju? Priznamo jim, da pritegnejo veliko pozornosti opazovalcev in prinašajo svežino. Zdi se, da smo ravnokar odgovorili na prejšnje vprašanje.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Spretnost s šali

Nikoli nisem bila velika ljubiteljica šalov in sem zato raje izbirala plašče, ob katerih šala nisem potrebovala, moda s kopenhagenskega tedna mode pa mi je pokazala številne možne načine nošenja šalov, ki so tako učinkoviti kot laskavi modni kombinaciji. Na primer, šal lahko razgrnete preko rame kot lento in ga ovijete okoli pasu. Ali pa naj vam plapola v vetru.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

50 odtenkov bež

Bež pozimi? Bež pozimi! Omenila sem že, da je bež barva ljubljenka Skandinavk. Ko enkrat postaneš pozoren na nevtralni odtenek, ga na Instagramu vidiš na vsakem kliku. Tudi kopenhagenski teden mode ni bil izjema. Odlično jim pristaja videz bež barve od glave do pet!

Vir: Pinterest

Grdavše oziroma očetove superge

Ah, očetove superge. Zelo polarizirajoč, pa vendar odločen trend, ki se je prijel pri kar nekaj spletnih nakupovalkah. Ne glede na to, ali jih obožujete in nosite tudi same ali pa jih sploh ne razumete, niti tega, kako bi jih kdorkoli razumel, je njihova moč, da so še vedno tu, zagotovljena z nedvomno resnico, da ne obstaja nič bolj udobnega. Da so tako priljubljen ulični trend, je zato popolnoma razumljivo. Prav tako imajo edinstveno zmožnost, da takoj znižajo zaznavno raven truda za določeno modno kombinacijo in ji dajo pridih nonšalantnosti, kar ni vedno enostavno doseči.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vintidž torbice

Kot Parižanke pod roko nosijo francosko štruco, si Skandinavke na ramo obesijo vintidž Fendi Baguette torbice. Logomanija se je močno usidrala tudi v Kopenhagnu, kjer živi veliko ljubiteljic vintidž mode. Te mini platnene torbice stojijo nasproti minimalističnemu slogu in izžarevajo utrip devetdesetih, hkrati pa so prijazne trajnostnemu nakupovanju.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

1 komentar
  1. Pozdravljena,

    človek bi mislil, da gleda pustne šeme, ne mi zamerit, ali res hodijo takele okoli????? Pa tele superge!!!! NO-GO!

    Lp, Janja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.