Šik čevlji za vse, ki ne nosite visokih pet

Decembrska radost je v polnem teku in verjetno ste se že udeležile kar nekaj prazničnih zabav ter srečanj, za katera ste se še posebej uredile. Če niste ljubiteljice vrtoglavih visokih pet, je spodnja izbira kot nalašč za vas ter vaš lahek korak. Najprej začnimo z najbolj klasično izbiro, ki pravzaprav nikoli ne gre iz mode. Balerinke so tisti modni kos, v katerega lahko brez slabe vesti investirate, saj jih boste nosile čez vse leto na sto in en način. Večna klasika so naravne črne balerinke; lahko pa poiščete kar nekaj modelov z različnimi detajli, kot so bleščice, perle, ostali okrasni kamni ter trakci. Po obliki so tu na špico ter ovalne; če imate večjo nogo, raje posezite po ovalnih, saj špičaste še bolj podaljšajo stopalo.

Ulični slog
Sam Edelman
ALEXACHUNG
Ulični slog

Druga, prav tako klasična izbira, je loafers model, ki je nekoliko bolj androgen kot prej omenjene zelo ženstvene balerinke. Ti še posebej pridejo do izraza ob hlačnem kostimu ali pa kombinezonu. Tudi pri teh ne morete zgrešiti z temno črno izbiro, a prav ljubki so tudi loafers nizki čevlji v temno zeleni, bordo in modri. Čisto nasprotje so gležnjarji, ki jih morda na prvi pogled ne kategoriziramo med obutev za posebne priložnosti. A v pravi kombinaciji in če seveda imate pravi par, lahko tudi te nosite na bolj šik oprave. Pri izbiri gležnjarjev iščite čim bolj preproste modele; črni navadni gležnjarji na vezalke, ali pa nude, bež minimalistični modeli. Bolj glamurozne jih naredijo prej omenjeni detajli, kot so perle ter kristalčki. Če na primer izberete črne navadne gležnarje na vezalke, naj bo vaš videz bolj enostaven; ti se podajo mali črni obleki, pa tudi usnjeni jakni. Nude gležnarje pa lahko nosite na na primer kratko obleko v svetlejših odtenkih; velik plus nude barve pa je tudi to, da vam bodo podaljšale noge, kot to storijo visoke pete.

Ulični slog
Tods
Nicholas Kirkwood
The row

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.