Smem predlagati poletno alternativo pulija?

Če pozimi navlečemo nase črn ali bel puli, ko ne vemo, kaj bi oblekli, s čim ga lahko nadomestimo poleti?

To vprašanje je ugnezdeno v mojih mislih z občutkom nujnosti, vse odkar sem napisala članek o največji ljubiteljici pulijev, Diane Keaton, in se mi je zdelo popolnoma upravičeno, da terja tehten razmislek in svoj odgovor. Naj povem, da ne iščem resnične alternative majici z dolgimi rokavi in visokim ovratnikom, ampak bolj čustven nadomestek – ne dolgočasen osnoven kos, ki gre prav z vsem in je vedno videti odlično. Top, ki ga kupite v vseh barvah, saj je tako dober. Stvar, ki jo oblečete, ko želite biti videni, kot da ste v svoj videz vložili ravno prav truda. Razumete?

Opravila sem manjšo raziskavo, ki temelji na topih, ki že visijo v moji omari in po katerih vedno rada posežem, ko poleti ne vem, kaj obleči. Našla sem šest možnih kandidatk za puli poletne sezone.

  1. Svilena majica z naramnicami Bottega Veneta

Izjemno lahka in prilagodljiva. Zelo kul s kavbojkami, ženstvena ob lanenemu krilu, elegantna s tričetrtinskimi hlačami. Obdržite jo v omari tudi med zimo, ko jo lahko oblečete pod mehkimi pletenimi puloverji, izpod katerih kuka njen gladek rob ali še bolje – nežna čipka.

Svilena majica z naramnicami Bottega Veneta, vir: Netaporter

Bombažna oprijeta majica Nanushka z nevtralnim detajlom

Če se poleti želite počutiti udobno kot v navadni majici s kratkimi rokavi, vseeno pa iščete njeno poletno različico, predlagam oprijeto majico z debelimi naramnicami in nežnim detajlom ali pa belo majico s kratkimi rokavi, a nenavadnega kroja. Deluje enako ležerno, a bolj sveže.

Bluzica z dolgimi rokavi Kult Gaia, vir: Netaporter

Romantična bluzica z dolgimi rokavi Kult Gaia

Moja najljubša. Popolno ravnovesje razkrivanja in prekrivanja, privlačnosti in sramežljivosti, toplote in hladu. Moram sploh še kaj dodati? Svetle kavbojke!

Bluzica z dolgimi rokavi Kult Gaia, vir: Netaporter

Še ena romantična bombažna bluzica Rachel Zoe z dolgimi rokavi

Tokrat bolj zaprta in z dolgimi rokavi za tiste hladnejše poletne dni. Osnovni kos vsake poletne garderobe, s katerim ne moremo zgrešiti, poda pa se prav k vsemu. Kavbojskemu krilu, belim hlačam, lanenim hlačam …

Bluza Rachel Zoe z dolgimi rokavi, vir: Netaporter

Tanek pleten top Chloé

Ta je še najbližji nadomestek zimskemu puliju, zato priporočam, da ga zložite na najbolj dostopnem mestu v omari. Ko ni časa za brskanje in razmišljanja, pograbite tanek pleten top z debelimi naramnicami. Komaj čakam, da ga spet zatlačim za rob midi krila.

Tanek pleten top Chloé, vir: Netaporter

Črn satenast top Alice McCall s pernatim dodatkom

Vsako poletje terja svoj top za vroče poletne noči. Nekaj preprostega, nekaj privlačnega, nekaj nežnega, nekaj kul. Satenast top Alice McCall mi je všeč, ker je ravno prav ohlapen, da je dovolj udoben, privlačen in vsestranski zaradi črne barve, perje na zgornjem robu pa je kul prav po mojem okusu. Vem, da se ponavljam, a spet predlagam še najbolj laskave kavbojke, ki jih premorete, in tiste salonarje, ki ste si jih kupile na začetku poletja z upanjem, da boste v njih preplesale najbolj noro noč tega poletja.

Črn satenast top Alice McCall s pernatim dodatkom, vir: Netaporter
Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.