Stilska ikona, ki se boji barv

V svetu, kjer je na stotine in tisoče vplivnih modnih ustvarjalcev, je potrebno veliko, da vas opazijo na Instagramu. Toda pozabite na najnovejše klice po pozornosti družine Kardashian ali ulični stil, ki se bori za všečke; obstaja nepričakovana zvezda in stilska ikona, katere slog oblačenja sem pred kratkim začela vztrajno spremljati. Stopite naprej, Diane Keaton.

Vir: Pinterest

Diane Keaton se je pojavila na sceni kot stilska ikona v 70., še pred vsemi kravatami, klobuki in hlačami z visokim pasom, ki jih je leta 1977 zahtevala njena naslovna vloga v filmu Annie Hall, Woodyja Allena. To je bil šele začetek: v zadnjih štirih desetletjih Diane ni znana le po tem, da si oblačila izposoja od fantov, ampak tudi po nepričakovanih dodatkih, od kupa biserov in čevljev z visoko peto, ki jih nosi z nogavicami, do njenega najljubšega: kozarca rdečega vina.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Igralka se je prvič pridružila Instagramu leta 2015 z objavo svečnika umetnika Roberta Goberja. Nato je dve leti aplikacijo zanemarjala, po prvi objavi pa so sledile fotografije njene psičke Emmie in njenih najljubših umetniških del ter promocijskih objav za svojo blagovno znamko vina “The Keaton Red”. Vendar pa so pred malo več kot letom dni njen Instagram začeli polniti tudi selfiji, fotografirani v ogledalu, ki so danes prava stalnica, ki je Diane prinesla že milijon sledilcev.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Medtem ko opisi objav po navadi razkrivajo, kaj oseba počne, ali vsaj blagovne znamke, ki jih nosijo, se Diane temu izogiba. Namesto tega pogosto napiše opis »Današnja oblačila«. Vedno uporablja tudi velike črke, kar v jeziku interneta zveni, kot da nekdo kriči, to pa opise, kot je: »DANAŠNJA OBLAČILA: RALPH LAUREN NIKOLI NE ZATAJI … MISLITE, DA JE KLOBUK PREVEČ? V RESNICI MI NI MAR, NOSILA GA BOM,« naredi še bolj zabavne.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kaj se torej lahko naučimo od nenavadne stilske ikone? Prvič, da nevtralna barvna paleta vedno izgleda elegantna in da misliti, da ste v jutranje oblačenje vložili več truda, pa čeprav ste le povezali oblačila podobnih barv iz vaše garderobe. Diane se nagiba k enobarvnim videzom črne ali bele barve ali odtenku leta 2019, bež. Drugič, ohlapna silhueta je veliko bolj laskava kot oprijete obleke. Za poudarjanje svojih oblin Diane pogosto doda širok pas.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Izgleda, da je Diane na misiji, da dokaže, da se naložbeni nakupi izplačajo. Ko je objavila fotografijo kostima, ki ji ga je pred leti po meri sešil Thom Browne, in ga opisala kot »še vedno dobrega«, je ta nabrala več kot 31.000 všečkov. Čez hlače je oblekla celo krilo, kar tudi letošnji trendi odobravajo. Vendar pazite. Če ni vse na svojem mestu in vsega ravno prav, lahko izgledamo bolj dedek kot Diane. Namesto da bi bili videti kot najbolj modna čebulica (zaradi vseh slojev oblačil, saj razumete), nekdo lahko pomisli, da smo pravkar skočili z nesramno dragega konja. Diane dokazuje tudi, da se lahko zabavamo z modo, ne glede na našo starost. In nazadnje, kot se bodo strinjali vsi ljubitelji Diane Keaton, klobuk à la Annie Hall je ključen za dokončanje vsakega videza. To je dejstvo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Diane Keaton je odličen primer moči karizme, ki se križa z izrazitim občutkom osebnega stila. Nadomešča formulo, je nerazložljiva. Nosi kostim, a izgleda udobno. Nosi kaki hlače, izgleda ženstveno. Nosi kavbojske čevlje, izgleda ležerno. Nemogoče jo je posnemati, kar je verjetno razlog, zakaj si tega vsi tako obupno želimo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Diane Keaton je bila in vedno bo ena mojih najljubših igralk. Njen slog me navdihuje tako na filmskem platnu kot na fotografijah, posnetih v njeni garderobi. Zaradi nje si želim nositi pulije kot spodnje majice, kostime in kravate, kot bi bili pižama, odnesti dedkovo celotno garderobo k šivilji in nikoli več nakupovati. Odprla mi je oči do novega sveta sloga. Za vedno sem se zaljubila v suknjiče, pulije, androgine obleke in mešanje tkanin. Verjamem, da je njen slog navdihnil mnoge ženske, da so drzne, preizkušajo meje, se počutijo lepe v svoji koži in v svojem lastnem slogu, brez omejitev, ki jih narekuje družba. Pomisliš celo, da bi posvojil navado grizenja nohtov.

Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.