Super modne ženske z odvečnimi kilogrami

Ko svetujem o modi in trendih, je vedno tako, da se nekje v občinstvu najde nekdo, ki pravi, da so modne smernice samo za vitke ženske. In vsakič znova je tako, da v dvorani kar zajamejo sapo, ker je to misel, ki prešine veliko ljudi, a mnogo je takih, ki je ne izrečejo na glas. Razlogov je veliko. Na prvem mestu je vsekakor ta, da je za vsako žensko zelo težko priznati, da je debela. Ok, uporabila sem to grdo besedo namenoma, ker vem, koliko se zna plesti po glavi, dokler ne spusti konkretnih semen in iz njih zraste “čudovito” drevo, ki ga ni moč iztrebiti. Če imamo ženske samo za trenutek občutek, da smo debele ali izven forme, je potem tako, da nas ta misel ne spusti več. Težava je tudi v standardih lepote, ki znajo biti kruti in nerealni, ter v tem, da nam marsikdaj ni jasno, da obstaja razlika med Hollywoodom in normalnim življenjem.

Beauticurve
Gabi Fresh
Alex Michael May

Ta objava je nastala zaradi moje zelo osebne želje, da bi vam povedala, kako je prav vsaka izmed vas v resnici čudovita, ne glede na velikost zadnjice, visečo kožo na rokah, trebuh in celulit na stegnih. Ok, bolje bi bilo, če tega ne bi bilo, a telo je naš tempelj in pametno je, če ga sprejmemo za svetega, se z njim ukvarjamo, ga ljubimo in tudi častimo. Moda ni samo za vitke ženske, obstajajo pa modni kosi, ki so le zanje, s tem se strinjam, a načeloma gre tudi za kose, ki niso večni, zato naj vas o tem ne skrbi preveč. Super oprijete stvari tako ali drugače niso za nikamor, niti mini krila, skinny kavbojke in puloverji brez nedrčka. To deluje na Chiari Ferragni in še to ne vedno. Bodimo iskrene: ženske, ki smo tudi rodile, imamo veliko napak, a v mojih očeh so te napake prednosti, ker so povezane z življenjskimi izkušnjami, delom in tem, da smo še kako realne.

Fete and Flora
Gavyn Taylor
Alex LaRosa

Srčno upam, da zdaj že veste, da nimate na voljo le ene barve, črne, ker je življenje mavrica in takšna naj bo tudi vaša garderoba. Sicer je tako, da ne boste stavile na zelo velike potiske, a če jih slučajno nosite in se v njih tudi dobro počutite, potem vedite, da sem prva, ki vas bo podpirala. Veste, kdaj se iskreno vidi vaš pozitiven odnos do življenja? Ko postane vaš nasmeh večji od zadnjice, ki jo toliko kritizirate in ko vsem postane jasno, da so vaši zobje snežno beli. Pomemben je notranji sijaj. In dejstvo, da se počutite dobro. Pomembno je imeti čiste misli in potem izbrati belo bluzo, ki je drugače ne bi nosile, ker imate občutek, da vas naredi ogromne. Ni res. Dodajte rdečo šminko in nihče ne bo niti opazil, da nosite konfekcijo 46. Včasih imamo popolnoma napačno percepcijo sveta, kot bi nas vsi gledali in samo čakali, da zaznajo celulit ali napako. Mislim, da temu ni tako.

A Sequin Love Affair
Musings of a Curvy Lady
Nicolette Mason

Naučite se najti obliko, ki vam pristaja in, prosim, pojdite v šoping brez moža, ker veste, da znajo kaj pripomniti takrat, ko bi morali biti prekleto tiho in niso. Resnično vam povem: naj doma gledajo Netflix ali gredo v parfumerijo in si nabavijo nov parfum, ker bo od njih več koristi. Kar želim povedati, je, da je lahko prav vsaka izmed nas lepa, na svoj način. In ta način ne vključuje popolnosti, ker je popolnost dolgočasna. No, morda ste pričakovale članek z nasveti za ženske z močnejšo postavo, a žal danes nisem dovolj pametna. Zdi se mi, da vse že veste in če česa ne veste, me vprašajte. Jaz vam lahko rečem samo sledeče: imejte čisto srce, veliko se smejte in tu in tam poglejte, kaj vam ponuja svet. Tudi današnje slike so dovolj zgovorne in daleč od tega, da bi bile te ženske perfektne, pa vendar … mar niso čudovite?

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

10 komentarjev
 1. Res je , točno tako je kot pišeš.
  Jaz poskušam ubirati tako pot že dolgo , vse to upoštevam tako pri modi kot drugje , predvsem drugje . Kajti …..postavit se je treba zase , poudarit vse , kar je dobrega ali zanimivega ali posebnega ali drugačnega na sebi .

  Ker …………. skozi oči drugega smo na koncu koncev vedno le to , kar naredimo , povemo , želimo ali zahtevamo . In potem je obleka le okvir v katerega stopimo . In zato si korajžno in z veseljem izbirajmo najlepše okvirje , ki so nam všeč, ker ti bodo znali poudariti vso lepoto, ki jo naša SLIKA ponuja .

  In ………………… dobre slike so v lepih okvirjih zares ČUDOVITE ! Nekaj jih poznam in rada jih imam .

  Aleksandra

 2. Lepo ste to napisali, draga Lorella. Tudi sama sem se komaj sprijaznila z viškom kg, ki sem jih pridno “zbirala” v času menopavze, zdaj me pa nočejo več zapustiti, haha. Pogrešam pa trgovine, butike, ki bi ponujali oblačila za močnejše ženske 60+. Mladim vse pristaja, tudi bolj drzni so lahko v kombinacijah, pri 60-tih pa že moramo malo drugače kombinirati in izbirati oblačila. Kar ne pomeni, da si ne želimo modernih stvari. Bila bi zelo vesela, če bi kdaj napisali in objavili kaj tudi za našo “močnejšo” generacijo.
  Ostanite tako pozitivni in čuteči, kot ste❤️

 3. “Ljubi jezus” – če nisem ta prispevek prebrala že 10x :)))))) TAAAAKO JE DOBER !!!

  Ko ste ga objavili, ga nisem komentirala – le zakaj? Ker sem tudi jaz tista s preveč kg, ki so se nabrali v treh letih, zaradi dveh težkih operacij na nogi? Ja, verjetno!
  Ampak, …. za nevihto pride sončen dan in sedaj, v teh čudnih časih, stojim včasih pred omaro in bemtim, ker sem se letos sprijaznila z viškom, si nakupila lepih oblek v primerni številki, pa jih nimam kam obleči.

  Upam, da modni ustvarjalci ne bodo preveč spreminjali modnih zapovedi in bom lahko drugo leto tudi lepa! 😉

  Uživajte na Primorskem v kakšnem lepem “pohodu” po trgovinah ! Nam na Štajerskem ni dano. 🙁

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.