To pomlad bomo kreativne s svojo lepotno izbiro

Pa smo se poslovile od dolgega januarja in pozdravile težko pričakovani februar, ki opozarja, da je pomlad že skoraj za vogalom. Če se tudi ve veselite konca zimskega spanja, so tukaj lepotni trendi, ki prinašajo veliko novosti pa tudi popestritve. Pozabite na mat videz, to toplo sezono bo kraljevalo vse, kar se sveti: od metalnih odtenkov, bleščic do gloss efekta, o katerem bomo še veliko pisali. Poleg sijaja na očeh in ustnicah je še vedno v centru pozornosti tudi koža, ki deluje zdravo in brezhibno – seveda s pomočjo dobre podlage in highliterja, ki ne sme manjkati v naših toaletnih torbicah.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In tukaj so še barve; modni strokovnjaki napovedujejo, da bo vladala Pantone barva leta 2019, Living coral, ki je prav poseben odtenek oranžne z zlatim podtonom. Tega lahko vidimo na vekah, licih, ustnicah, pa tudi na laseh. Poleg tega bodo poseben moment imeli tudi pastelni odtenki, ki pristajajo vsem, ki imate hladen podton kože; s svetlo zeleno ali modro ne morete zgrešiti. Popolno nasprotje pa so kričeči neon odtenki, na katere smo se počasi privajale že to mrzlo sezono. Če ste za močne barve, lahko te poudarite s turkizno ali mint, ali pa oranžno, rožnato ali rdečo, s katero boste zares izstopale. Torej upajte si tvegati tudi na področju izbire barv.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pozabavate pa se lahko tudi s črnim eyelinerjem oziroma barvico, s katero lahko narišete različne oblike. Če ste za klasiko, je že navaden debelejši cateye eyeliner dovolj, lahko pa temu dodate še eno črtico, kot so to naredili pri modni hiši Drome. Možnosti je res nešteto in z nekaterimi lahko prav lepo obrobite oči in jih naredite še bolj privlačne.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pa tudi močne ustnice so lahko zanimiv način za eksperimentiranje z barvami. Dve bosta v prednosti pred ostalimi; prva je vijolična, ki zelo lepo poudari belino zob. Odkriti morate odtenek, ki najbolj pristaja tenu vaše kože, barvi očem in las – teh je kar veliko, tako da kar pogumno po kozmetičnih trgovinah. Druga pa je klasična rdeča, ki doda samozavest in moč. Klasična izbira, ki kar ne gre iz mode, zato lahko v dobro rdečo šminko brez slabe vesti investirate.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.