Trije namigi za bolj spočit izgled obraza

Veseli december tudi letos s seboj prinaša obilico smeha in navihanosti, pa tudi druženja in zabav. Prav slednje pa so lahko večkrat razlog za neprespane noči, ki na našem obrazu naslednje jutro seveda pustijo opazne posledice. Z malce premisleka in z nekaj triki si lahko pri tem dodobra pomagamo tudi z ličili. Pri meni je na primer tako, da koža v takšnih trenutkih postane bolj občutljiva in vsekakor tudi bolj dehidrirana, zato pri tem zagotovo (vsaj zame in meni podobnim) velja rek “manj je več”. Kako torej poskrbeti za svežino obraza? Poglejmo naslednje tri namige:

1. Osredotočite se na obrvi in/ali ustnice – bolj kot poudarjanje vek in oči naj bodo torej naš cilj opazne obrvi, ki bodo lepo odvrnile pogled od še tako zaspanih oči. Enako velja tudi za ustnice – december kar kliče po klasični rdeči šminki, zato si jo le privoščimo tudi tokrat.

Pinterest
Pinterest

2. Manj pudra in več podlage – kot že rečeno se tehnika puder na puder in korektor na korektor pravzaprav ponavadi ne obnese preveč dobro. Prav zato raje predlagam zares hranilno kremo, ki bo naši koži v hipu povrnila vlago ter kvalitetno podlago v obliki primerja, ki bo to vlago na našem obrazu zadrževal skozi ves dan. Ob tem puder in korektor nanašajmo lahkotno, predvsem okoli oči, hkrati pa se posvetimo tudi senčenju in osvetljevanju, ki bosta v še tako zaspan look nedvomno vnesla kanček svežine, sploh ko bomo za piko na i dodali še rahlo rdečilo za lička.

Pinterest
Pinterest

3. Naličite le zgornje veke – pri tem ne ciljam na temnejše, temveč predvsem na svetlejše odtenke črtal in senčil. Za praznično vzdušje so tako super izbira predvsem odtenki zlate in bronaste, zelo lepo delujejo tudi nežno rožnate in rjave barve, vsekakor pa je dobrodošel tudi zgolj eyeliner v družbi maskare.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.