Trije stajlingi, pri katerih je pas najpomembnejši dodatek

Prav toliko kot morda mules pete veliki uhani in daddy superge v samem vrhu najpomembnejših modnih dodatkov ostajajo tudi pasovi. Slednji so se, kot kaže, dodobra zasidrali v garderobah mlajših in zrelejših generacij, pri ženskah, ki predano sledijo trendom, in tudi pri damah, ki ljubijo klasiko. Gre namreč za modni element, brez katerega seveda ne mine prav nobena sezona, a vendar je njegova prisotnost zadnjih nekaj let tako očitna, da jih dodajamo celo tam, kjer jih prej ne bi, kjer sploh niso pomembni in/ali celo tam, kamor morda ne sodijo oziroma po domače, pašejo. Nič čudnega torej, če bo letošnja topla sezona zopet preplavljena s pasovi vseh oblik, barv in materialov. In kje jih bomo srečevale najpogosteje? Poglejmo …

Čez blazer ali trenč

Zopet ponavljamo lansko zgodbo, kako le ne. Suknjiči namreč ostajajo nujni del spomladanske podobe – samostojno, kot hlačni kostim ali v kompletu s krilom in tokrat še najraje v družbi kratkih hlač. Počasi lahko pozabimo na najbolj razvpit duo karo blazerja in Gucci pasu ter se raje posvetimo barvam, zelo tankim, večslojnim pasovom, ki se odlično znajdejo pri skoraj vseh krojih. To stajling zgodbo pa z lahkoto ponovimo z nekaterimi preostalimi vrhnjimi kosi, med katerimi najlepše deluje prav trenč.

Pinterest
Pinterest
Khaite
Off-White

Kot očitni mejnik med zgornjim in spodnjim delom

Res je, da je to že samo po sebi umevna umestitev, pa vendar gre tokrat za zelo očiten in opazen mejnik. Predvsem širok, lepo dodelan pas odlično deli in hkrati povezuje bluze, srajce, tope oziroma puloverje s hlačami z visokim pasom, kratkimi hlačami in tudi midi krilom v A kroju. In ker je ta hip zaželena barvitost, bo rjav ali črn širok pas zelo dober vmesni element, ki bo lepo poudaril linije telesa, hkrati pa poskrbel, da se različnost barv in njihovih odtenkov prijetno povezuje med seboj.

Pinterest
Pinterest
Alaia
Loewe

Kompliment pri obleki

Ni skrivnost, da so to pomlad ponovno preplavili številni vzorci, ki verjetno še najlepše divjajo prav na lahkotnih, frfotajočih oblekah. Mnoge izmed njih imajo že dodan pas, medtem ko si pri osnovnih modelih z lahkoto omislimo povsem preprost, usnjen pas, morda kar svilen ali bombažen trak, super piko na i pa lahko dodamo tudi s povsem navadno vrvjo, ki bo v tem primeru služila kot pravi poletni dodatek.

Pinterest
Pinterest
Pippa Holt
Isabel Marant
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.