Tudi letos modni kostimi s širšimi hlačnicami

Vsekakor lahko trdimo, da je bilo leto 2018 močno pod vplivom kostimov vseh vrst, predvsem pa so na poslovno modni sceni dominirali tisti v hlačnih različicah. Letošnji začetek leta se zato še zdaleč ne poslavlja od tega priljubljenega trenda, ki je prevzel tako tiste povsem minimalistične kot tudi energične, drzne fashionistke. Tu je nešteto krojev in modelov, nešteto barv in vzorcev, a že danes lahko trdimo, da bodo med najbolj modnimi ravno tisti s širokimi hlačnicami. Gre namreč za pravi retro bum, ki ga je moč zaznati prav na vseh ravneh trenutne mode in ne dvomim v to, da se bo vse skupaj le še stopnjevalo.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Tudi pri hlačnih kostimih še vedno vztrajamo s karo vzorcem, ki nekako predstavlja združevanje urejenosti in dodelanosti ter po drugi strani sproščenosti in lahkotnosti. Te mesece zato priporočam nekoliko drugačne verzije slednjega, morda z velikimi, pretiranimi kvadrati ali pa barvami, kot jih ne bi pričakovali. Kadar govorimo o širokih hlačnicah ali vsaj hlačah na zvonec, ne moremo mimo vpliva iz preteklih 70. in 80. Vse bližje ko bo pomlad, bolj bomo posegali po živahnih odtenkih rdeče, pink ali zelene. Naj se to pozna tudi pri kostimih, pod katerimi si omislimo topel puli ali razkošno bluzo, medtem ko na nogah ne smejo manjkati gležnjarji v beli, črni, rjavi, rdeči, srebrni ali zlati.

Rejina Pyo na Net-a-Porter
Roland Mouret na Net-a-Porter
Balmain na Net-a-Porter
Maison Margiela na Net-a-Porter

Zares kul so vsekakor kanček krajše hlačnice, ki lepo poudarijo obutev, medtem ko so blazerji še vedno nekoliko bolj ohlapni in prav zato tudi zimsko nosljivi. Pri detajlih naj ne bo vsa pozornost namenjena le dizajnu hlačnic, temveč se poigrajmo tudi z gumbi in visokim pasom, z obliko rokavov ter celo z ovratnikom. Nenazadnje gre omeniti še pas, ki je lani veljal za obvezno sestavino takšnega looka, medtem ko nanj te mesece že počasi pozabljamo ter se raje posvečamo preostalim podrobnostim.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.