Vsaka ženska ima svojo rožo

Ko se počasi bliža pomlad, v meni vedno izbruhne želja po rožah. Včeraj je bil 8. marec in sem prav vesela, da nisem prejela nobenih mimoz, ker mi v resnici niso preveč všeč, čeprav razumem, da so zelo simbolične. Moje srce bo za vekomaj zvesto belim vrtnicam, ker se mi zdi, da so tako čiste, nedolžne in romantične, da poosebljajo največjo ljubezen in jih resnici na ljubo ne bi zamenjala za druge. Imam pa tudi obdobja, ko obožujem tulipane in se prepustim njihovemu čaru ter se pri nakupu sploh ne znam ustaviti, saj nisem zadovoljna, dokler ni celo stanovanje polno tulipanov, najdete jih tudi v kopalnici. Všeč so mi divje rože, ki jih lahko naberemo po naključju, največkrat pa to stori moja punčka Sofia in prav zanimivo je videti, kako njene trajajo in trajajo, očitno imajo otroci to magično moč, da znajo začarati tudi rože.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest
vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Rože so zame del življenjskega sloga in zdi se mi, da nam lahko na zelo enostaven način polepšajo življenje. Rada jih kupujem zase, prav nič ni narobe s tem, pravzaprav se mi zdi izredno lepo, da si jih lahko sama privoščim takrat, ko mi najbolj paše. Močno verjamem, da ne le polepšajo domove, temveč poskrbijo za dvig morale, tako kot nova obleka ali sveža šminka. Dom postane takoj lepši, me pa smo srečnejše.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest
vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Jeziki narave so zelo različni. Najlepši je jezik cvetlic, že od nekdaj prepoln simbolike. V številnih legendah cvetlice odigrajo pomembno vlogo. Najbrž bi vsi radi znali izraziti čustva s primernimi besedami, saj se je treba včasih opravičiti ali izpovedati ljubezen. Pogosto pa nam zmanjka besed, misli in časa. In zato je včasih najbolje, da čustva izrazimo s cvetjem. Umetnost jezika cvetja se v japonščini imenuje hanakotoba. Že v srednjem veku in renesansi so cvetju pripisovali določene moralne pomene, šele v 19. stoletju pa se je zanimanje za jezik cvetja razvilo do največje možne mere. Vsaka cvetlica ima poseben glas, ki s čarobno nitko poveže dvoje src. Vendar previdno pri izbiri cvetlic, kajti v različnih deželah ima posamezna cvetlica lahko drugačen pomen. Psihologinja Eva Heller je proučevala vpliv barv na razum in čustva ter dognala, da vpliv barv na življenje ljudi ni naključen, ker vse izhaja iz izkušenj iz otroštva, ki so zakoreninjene v nas.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Rdeča je na primer barva ljubezni in strasti. Z rdečo barvo je bil prvič predstavljen ogenj, torej nekaj vročega, gorečega, in takšna je tudi strast. S šopkom rdečih vrtnic drugi osebi izpovemo strastno ljubezen. Rdeči nageljčki so simbol neuslišane ljubezni, ki pa je še vedno prisotna v mislih in srcu.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Še ena zelo zgovorna barva je rumena, ki je polna nasprotujočih si pomenov, od modrosti do besa, od optimizma do zavisti. Šopek rumenih vrtnic na primer lahko predstavlja ljubezensko sporočilo, ki ni tako močno kot pri rdečih vrtnicah, obenem pa pomeni tudi nezvestobo ali ljubosumje.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vijolična je barva moči, simbolizira kraljevskost, ambicioznost, pa tudi ljubezen na prvi pogled. Če nekomu podarimo vijolične vrtnice, ki so mimogrede zelo redke, mu sporočamo, da je ljubezen vzniknila pred kratkim, a se lahko močno razplamti; in četudi govorimo o ljubezni, je naše sporočilo še polno negotovosti.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Bela predstavlja čistost in je popolna barva, ki predstavlja nove začetke, mir in poroko. Če nekomu pošljemo belo vrtnico, sporočamo, da ga (ali jo) snubimo in prosimo za roko. Za vsako čustvo obstaja cvetlica; pazìmo, da ne zatremo pomembnih čustev, in premostimo razdalje, ne glede na to, kako velike so.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest

podpis

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.