Vse, kar potrebujemo za prefinjeno pomlad

Pomlad bo tokrat znova predpisala obilico elegance, zato bo tovrstnih kosov resnično na pretek. Prefinjeni bodo tako materiali kot barvni nabor, kroji pa bodo močno poudarjali ženstvenost na vsakem koraku. Imam občutek, da se je celotna modna scena že rahlo naveličala oversize efekta, pa čeprav ga še ni v celoti odslovila, lahko vseeno opazimo, da v ospredje iz sezone v sezono vse bolj postavlja kose, ki ženski postavi laskajo, ne pa tistih, ki jo v celoti zakrivajo ali celo deformirajo. Poglejmo torej nekaj osnovnih elementov sofisticiranosti, ki jih bomo te tople mesece zasledile predvsem pri naslednjih kosih:

Delikatna bluza – naj skoraj obvezno vsebuje pentljo okoli vratu ter napihnjene rokave, ki jih lepo zaključujejo opazni gumbi okoli zapestja. Lahko gre za potiskane, a še bolje za enobarvne materiale, predvsem naj bo to svila, ki čudovito padejo po telesu ter tako ustvarijo izredno nežno podobo.

Olivia Palermo pomlad 2020
Olivia Palermo pomlad 2020
Olivia Palermo pomlad 2020

Dolgo, lahkotno obleko s potiski, ki naj se prav tako zgleduje po modelu prej omenjene bluze, torej naj v sebi skriva retro element preteklih 60. oziroma 70. let. V pasu naj bo stisnjena, medtem ko naj spodnji del pada v A kroj ter sega približno do gležnjev ali celo do tal. Izredno moden je v tem primeru tudi plissé, zapenjanje na gumbe ter kroj na preklop.

Olivia Palermo pomlad 2020
Olivia Palermo pomlad 2020
Olivia Palermo pomlad 2020

Čipkast puli – pa ne tisti super cenen, za katerega že na daleč opazimo, da to ni to. V tem primeru je pač potrebno kanček previdnosti in premišljenosti, saj lahko vse skupaj v hipu deluje super ceneno. Gre za izredno uporaben kos, ki lahko na primer brezrokavnik, obleko z naramnicami ali preglobok dekolte spremeni v izredno nosljiv in hkrati zelo prefinjen look.

Olivia Palermo pomlad 2020
Olivia Palermo pomlad 2020

Veliko karo vzorca – tu se več kot očitno tudi to pomlad ne bo spremenilo nič. Karo vzorec pač ostaja ključni element, ko je govora o ženski eleganci in tokrat ga resnično najdemo povsod. Ciljajmo na klasiko, morda 7/8 hlače z visokim pasom, brezrokavnik ali vsaj blazer.

Olivia Palermo pomlad 2020
Olivia Palermo pomlad 2020
Olivia Palermo pomlad 2020

Dolga, svilena ruta – ki jo bomo lahko nosile tako na glavi, okoli las in okoli vratu kot tudi okoli zapestij, pasu ali v obliki dekoracije na torbici. Predlagam potiskane primerke, ki bodo čudovito poživili nekatere zgoraj naštete kose, hkrati pa bodo spomladanski podobi vdahnili pravi čar.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.