Zagrabi, obdrži, shrani

Je že tako, da se modno kolesje vrti veliko hitreje kot letni časi. Namesto da bi si v času zimskih razprodaj privoščili toplo pernato bundo, ki nas bo grela nadaljnja dva meseca, raje kukamo naprej v poletje in brskamo za novimi modnimi kosi, ki bodo morali v omari na svoj trenutek počakati vsaj še tja do aprila. Včasih imam občutek, da se te hitre modne vožnje enostavno ne da več upočasniti, kljub nekaterim poskusom z vrha. Kolekcije see now, wear now smo sicer sprejele z odprtimi rokami, a najti oblačilo ali modni dodatek, ki ga bomo nosile v naslednji sezoni, je vseeno modni ulov brez primere, pa četudi na modnih razprodajah. Da boste lažje igrale to igro, vam predstavljam, katere kose bi bilo fino zgrabiti, katere obdržati in katere shraniti za kdaj drugič.

Zagrabite

XL sončna očala zaobljenih, ovalnih oblik so  pravo nasprotje mini sončnim očalom, ki smo jih bili vajeni tako na modnih pistah kot tudi na ulicah. Velikanke pozdravljam, saj bodo sončna očala končno zopet dobile funkcijo, zaradi katere jih nosimo.

Foto: Pinterest

Japanke se vračajo. Ne samo na plažo, temveč sodeč po predstavitvi na modnih tednih in ulični modi, ki so jo Skandinavke za nas uprizorile že lansko jesen, tudi na ulice ostalih modnih metropol.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Oblačila s tie-dye barvnimi vzorci  se kot podpora boemskemu hipi stilu letos vračajo v velikem slogu.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Mreža tokrat ni tehnološko in športno popolna, ampak bo v asimetrični obliki igrala pomembno vlogo pri oblikovanju poletnih, brezskrbnih, a ženstvenih kombinacij.

Foto: Pinterest

Cargo hlače, zanje se lahko zahvalite Marcu Jacobsu in njegovi obuditvi grunge stila devetdesetih.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Obdržite

Kolesarske hlače, ki ste jih po vzoru modnih vplivnic oblekle lansko poletje. Letošnja različica prihaja celo izpod rok Karla Lagerfelda za Chanel.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Lasnice v vseh možnih oblikah (tudi krokodilčki) in iz vseh materialov. Lahko so svetleče ali minimalistično izčiščene. Trend, ki se je na modno sceno vrnil lani, ostaja z nami tudi v prihajajočem poletju.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

‘Grde’ superge prav tako ostajajo del poletne modne zgodbe. Naveličali se jih niso ne oblikovalci ne stilisti in ne kupci. Še vedno jih je najbolje kombinirati z dolgo obleko.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

XL in mini torbice se v bodo v modnih kombinacijah pojavljale skupaj ali vsaka posamezno. Tiste prevelike bomo znova nosile prepognjene ali zmečkane pod roko, medtem ko mini torbice za razliko od prejšnjih let, ko smo jih nosili preko ramen, tokrat ostajajo v roki.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Nakit iz školjk in biserov je definitivno znanilec visokega poletja. Tudi to sezono si bomo z njim okrasile vratove, zapestja in ušesa. Nakit torej ostaja.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Shranite

Mini sončna očala, brez katerih lansko poletje ni hotela pred fotoaparat nobena modna navdušenka, so očitno plesala zgolj eno samo modno poletje. Spravite jih v omaro za kdaj potem.

Foto: Pinterest

Športni trakovi so sicer še vedno kul, ko je govora o športnem dresu. Žal se je tovrstna modna tematika lani tako razpasla, da so se je modni stilisti in oblikovalci absolutno naveličali. V omaro spravite torej vsa oblačila (tudi jeans) in modne dodatke, okrašene s športnimi trakovi.

Foto: Pinterest

Torbico za okoli pasu, ki jo nosite diagonalno preko prsnega koša. Pravzaprav torbica ostaja, le nonšalanten način nošnje roma v pozabo.

Foto: Pinterest

Škornje v obliki  nogavičke, v katere so bile na koncu obute tako najstnice kot njihove mame. Zdaj veste, zakaj morajo oditi in zakaj je čas za nekaj novega.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.