Življenje v morju že od nekdaj navdih poletni modi

Res je, da ta hip moda že glasno pripoveduje o novostih, ki se nam obetajo to jesen, a vendar nas večina trmasto vztraja pri poletnih trendih. Nekoliko seveda zaradi dejstva, da pač ostajamo v največji sezoni, precej pa tudi zato, ker nihče od nas ne želi niti pomisliti na konec vročih dni, dopustov in brezskrbnega poležavanja na plaži. Tokratno toplo sezono je moda postregla z izredno pestrimi kosi, naklonjenimi predvsem vsem ljubiteljicam ženstvenosti, zanimivih barv in drznih krojev. A vendar smo kljub poplavi novih smernic večkrat raje prisegle na poletno klasiko, kot so morda mornarske črte, bele obleke ter lahkotne espadrille. Poleg slednjih pa ne gre zanikati tudi vpliva morja in z njim življenja, ki ga je moč najti le tam. Govorim torej o ribicah in školjkah, o rakcih in morskih zvezdah ter skratka o vsem, kar lahko zasledimo tudi na številnih delih naše letošnje poletne garderobe.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Velik hit je te tedne postal predvsem nakit iz školjk, sploh kadar ga združimo s preostalo zlatnino. Tu so tudi potiski rib in morskih zvezd, popularne so hobotnice in korale, večkrat pa morski svet vpliva tudi na našo barvno paleto, ki ponavadi ponuja predvsem tiste najbolj intenzivne odtenke rumene, zelene, rdeče in oranžne, modre ali morda vijolične. Spregledati pa ne gre niti našitkov in vezenin, sploh tistih na jaknah, torbicah in obutvi, medtem ko se za najbolj drzne v tem stilu najdejo tudi sončna očala in klobuki.

Pinterest
Net-a-Porter
Pinterest
Pinterest

Prav posebno mesto pa pripada kopalkam, ki prav v tej morski zgodbi najdejo svojo najlepšo podobo ter se posledično več kot odlično zlijejo s katerokoli plažo. Bolj kot dvodelni so letos IN enodelni modeli, katerim podobe školjk in rib pristajajo kot ulite.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.