Zmagovalke kolekcije Esmara by Heidi Klum

Drage moje, ste me nasmejale in tudi dale misliti, ker vas je na drugi strani toliko, da bi najraje nagradila vse. Ni bilo enostavno izbrati samo treh žensk, ki bodo prejele čudoviti paket z oblačili novoletne kolekcije Esmara by Heidi Klum, saj so bile vse vaše želje zanimive, globoke in iskrene. Z nasmehom na obrazu ugotavljam, da imamo veliko skupnih misli, vse smo eno, edinstvene čarovnice, ki znajo tu in tam vladati svetu. Danes ste mi podarile val pozitivne energije in lepega. Štejem si v čast, da ste ob meni, Glitter je moj svet in drznem si verjeti, da je tudi vaš. Hvala, ker ste.

PS: Pakete bomo poslali po pošti!

Heidi Klum za Lidl

HELENA ROSA

Da bi v moževih očeh ob vsakem pogledu videla iskrice,

da bi v srcih mojih hčera vse dni čutila veselje in mir,

da bi v duši  staršev vse dni prebivala življenjska moč,

da bi bile misli mojih prijateljev vedre in zadovoljne,

in da bi bil na ustecih mojega vnučka najlepši  nasmešek na  svetu vse dni prihajajočega leta.

Ker so  sončki mojega sveta in varuhi moje sreče.

Heidi Klum za Lidl

ANJA RIJAVEC

Pravijo, da je svet vedno potrebno začeti spreminjati pri sebi, zato začenjam točno tam.
V iztekajočem letu sem otipljivo sprejela, da je moje otroštvo pri triindvajsetih vendarle mimo. Da nisem več nebogljeni zvezdni delec, ki preprosto čaka, kam ga bo usmerila neka višja sila ljubljenih bližnjih ali širšega sveta, ampak da lahko v resnici veliko naredim v smeri lastnega uspeha in sreče – ter uspeha in sreče drugih. V prihajajočem letu želim, da bi se moj osebnostni razvoj nadaljeval v uspešno in srčno mlado žensko. Da bi se končno začela v polni meri počutiti močno, zadostno, sposobno izkoristiti svoje potenciale. Hkrati pa želim, da otrok v meni z vso svojo ljubkostjo, zvedavostjo in ljubeznijo preživi vsaj še eno leto. Po možnosti celo življenje.
V odnosu sebe do drugih. Želim si, da bi se naučila in utrdila v ‘samosvojosti’. Ponotranjiti moram, da svoje cene ne smem več določati po drugih. Nisem manj vredna, nisem slabša, nisem premalo lepa kot obraz ali kot človek v primerjavi s tem, kar mi družba kaže kot zaželeno. Hkrati nisem superiorna nobenemu drugemu bitju, ne živalskemu, še manj človeškemu. Želim postati polno zavedajoča se ženska, ki se da standardom družbe premotiti zgolj in ravno toliko, da opazi in vstane ob krivicah so-bitju. Vsa ostala življenjska energija, potrošena na plehkostih, je namreč za vedno izgubljena.
V odnosu drugih do drugih. Da, potihem si želim tudi, da bi se čudežno spremenil celoten, ne samo moj svet.
Naj se zgodi kaj velikega za človeštvo. Naj se zgodi kaj velikega vsaj za naš ljubi narod. Naj se najde dodatek za skromno živeče upokojence, naj se sprostijo stanovanja za mlade družinice. Naj se uveljavijo človeka vredni delovni pogoji, s plačilom, ki bo očetu omogočilo kako novo igračo v hobi delavnici, mami pa frizerja in manikuro. Ne samo komaj zadostno vsoto za poplačilo nujnih položnic in nekaj hrane. Ali – naj bo vsaj dovolj za slednje. Kako? Ne vem. Nikdar pa ne bom verjela, da je živeti nad državnim pragom revščine utopično in nemogoče, kot nas prepričuje veliki brat.
V odnosu drugih do sebe.
Želim si tudi, da bi se ljudje za trenutek ustavili. Premislili o minevanju in pravih življenjskih vrednotah. Da bi ljudje spoznali prijatelje v skritih dejanjih dobrote, in ne v tem, kdo lahko komu ponudi več – v oblasti, denarju, prepoznavnosti. Da bi vnuki začutili ljubezen starih staršev in jim namenili več nedeljskih popoldnevov, da bi otroci končno dali vrednost brezpogojni starševski ljubezni. Mogoče tudi, da bi starši spoznali bolečino in težo zavrnjenih otrok. Da bi partnerji začeli ceniti partnerje, jih neomajno ljubiti, ali v nasprotnem primeru vsaj dostojno zapustiti.  Če bi me v 2018 obdalo le to, je za moj mali individualni obstoj izpolnjena definicija celoživljenjske sreče. Vse ostalo bo že nekako.
Razen zdravja. Zdravje je še tista edina zadnja reč, ki je ljubezen ne more spremeniti.  Želim si zdravja. Zase, za bližnje. Za cel svet. Naj svet v 2018 deluje v smeri zdravja za vse. Naj sistem popravi čakalne dobe in krivico podplačanih utrujenih zdravnikov (ki, verjemite, niso ničesar krivi), naj se podpre zaupanje v znanost medicine. Naj se svetovni denar namesto v vojsko usmeri v izobraževanje in razvoj metod zdravstvene pomoči ljudem. Naj se razvije vsa učinkovita alternativa, do kanabisa če želite, ter še dlje. Hkrati naj se poveča trenutno nemoderno zaupanje v znanost. Namesto da ljudje med seboj bijemo nepomembne bitke, naj se končno ozremo k izvoru vseh (umetno podpihovanih) težav in se spremembe lotimo tam. Pri vrhovih.
Vse, kar si želim, je le še dolgo ostati v družbi ljubljenih. Veliko dlje, kot samo v prihajajočem 2018. Enako želim tudi vsem vam. Pazite nase, pazite drug na drugega. To je edina pot do prave sreče. Želim nepozabne praznike in novo leto, konec katerega si bomo končno lahko rekli – da, to leto je bilo drugačno, bilo je ključno.
Heidi Klum za Lidl

MARJETA ŽONTA

Da bi znala najti velika zadovoljstva v malih stvareh,

da bi se zahvaljevala svojemu »nekomu tam zgoraj« tako pogosto, kot ga za kaj prosim,

da ne bi spregledala vsakodnevnih malih čudežev, ki vedno znova padajo na moje poti,

da bi znala ljudi sprejemali take, kot so, ker jih spremeni lahko samo moj odnos do njih,

in da bi vsak dan znova našla v sebi tiste notranje moči, ki me bodo peljale naprej – ne glede na to, kaj mi je v prihajajočem letu namenjeno.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.