S čudovito modno revijo je David Hojnik podčrtal izjemno uspešnih prvih deset let svojega ustvarjanja. Preplet zgodovine in prepoznaven slog, ki se srečuje z ustvarjalnostjo, napredkom in vizijo prihodnosti, je modna znamka zajela v novi, brezčasni kolekciji DAVID, ki predstavlja zgodbo o neusahljivem pogumu hebrejskih korenin, preporodu ikoničnih umetnin renesanse in vizionarskem pogledu v neznano prihodnost. Večer, ki je bil tokrat povsem osredotočen na oblikovalčevo ljubezen do oblačil, prehojeno karierno pot in novo kolekcijo, je prinesel retrospektivo desetletnega ustvarjanja in mnogih dosedanjih navdihujočih sodelovanj v popolnoma novi luči. Grobo, surovo okolje industrijske hale mariborske Metalne – lokacije, ki je skoraj vse do zadnjega ostala skrita – je postalo imenitna scenografija mehki lepoti aktualne kolekcije, v kateri je znamka DH fashion ohranila vse osnovne prvine svojega prepoznavnega sloga, hkrati se je oblikovalec najbolj pogumno doslej sprehodil skozi polja barv.

V modnem šovu je uživalo več kot 500 modnih sladokuscev, v družbi preko 40 modelov, ki so se sprehodili po veličastni roza modni pisti, ki se je v obliki kocke bohotila v surovem industrijskem objektu, ki je bil opremljen z velikimi led zasloni, prav tako je bila tudi svetlobna razsvetljava do sekunde natančno premišljena ter tako vzbudila vse čute gledalcev. DH fashion se tokrat poklanja naši raznolikosti, neponovljivosti in izvirnosti. Slavi ljubezen do življenja, majhne vsakodnevne zmage, optimizem in svetel pogled naprej. Kolekcija se poklanja silhueti telesa in jo podčrtuje v najbolj očarljivih točkah. Je poklon neklišejskosti, neujetosti v stereotipe, odprtomiselnosti, zapeljivosti, neukročenosti in spogledovanju z vsem tistim, za kar je vredno živeti.  Od dramatičnih in pompozno zasnovanih večernih oblek, primernih za rdeče preproge in celo odrske nastope, do klasičnih dnevnih prêt-à-porter kosov, začinjenih s ščepcem nepogrešljivega glamurja. Ker je dan brez blišča zamujen.

Poigrava se z motivi renesančnih umetnin, samozavestno prosojnostjo, poglede pritegujočimi izrezi, romantičnimi, večinoma dvobarvnimi cvetličnimi in eksotičnimi leopardjimi vzorci, ki predstavljajo Hojnikov najdrznejši izlet v neznano doslej.  Nepogrešljivo in zelo DH-fashionovsko ostaja poigravanje z eterično, brezčasno lepoto čipke in prefinjeno dramatičnostjo perja. O kolekciji David pravi tako:

Želel sem predstaviti kontrast med glamurjem, ki ga želim ustvarjati, in surovim industrijskim okoljem, ki na nek način predstavlja tudi okolje, v katerem ustvarjamo modo v Sloveniji. Surovo, brezkompromisno in ne prav prijazno do tega, kar počnemo. A s trdno voljo in veliko energije ter neomajno trmo lahko tudi v ‘industrijski hali’ živiš svoje sanje.

Komentiraj