Modne ikone britanskega porekla

Le še nekaj dni nas loči do že težko pričakovanega Londonskega tedna mode. Tudi tokrat nam bodo modni kreatorji predstavili svoje zanimive kreacije in tako odprli pot novim modnim smernicam za prihajajoče sezone. Že vrsto let pa nam ne poveljujejo le modne piste, ampak tudi ulična moda, ki jo ravno tako z velikim veseljem in zanimanjem spremljamo.

Vir: Hypebae.com

London velja za eno najbolj drznih modnih prestolnic. Tukaj se rušijo vsa pravila, zato ne čudi, da lahko ravno v tem mestu zasledite nekaj najbolj zanimivih, nenavadnih in včasih vprašljivih modnih kombinacij.

Vir: Popsugar.com

Tokrat zato nekaj besed o modnih ikonah britanskega porekla, ki s svojim slogom že vrsto let navdihujejo ženske po celem svetu, kot tudi priznane modne oblikovalce.

Vir: Finaest.com

Čudovita Suki Waterhouse je mlada britanska igralka in manekenka ter nekdanje dekle Bradelyja Cooperja. Med drugim je bila obraz priznane angleške znamke Burberry. Njen slog slovi po tem, da rada kombinira kontraste, kot na primer staro z novim, športno z elegantnim in resno z igrivim. Je eno tistih deklet, ki lahko obleče karkoli, a nikoli ne izpade prisiljeno, kakor da bi se za svoj videz odločila zadnji trenutek.

Vir: InStyle.com – Suki Waterhouse
Vir: Pinterest – Suki Waterhouse
Vir: InStyle.com – Suki Waterhouse

Vedno elegantna 35-letna modna urednica britanske revije Vogue Sarah Harris, slovi po svojih dolgih naravno sivih laseh, ki so tudi njen glavni zaščitni znak. Sarah ignorira trende, zato najraje poseže po minimalnih in klasičnih krojih, ki se lepo podajo njeni vitki postavi. Pogosto jo lahko zasledite v kavbojkah, klasičnih srajcah, puloverjih in teliranih blazerjih.

Vir: Pinterest – Sarah Harris
Vir: Le21eme.com – Sarah Harris
Vir: StyleDuMond.com – Sarah Harris

Večkrat omenjena Alexa Chung velja za eno najbolj priljubljenih britanskih modnih ‘it’ deklet. V Veliki Britaniji je že trikrat osvojila naziv modne ikone leta. Ravno tako zanimiv je tudi njen življenjepis, med drugim se je Alexa preizkusila v manekenskih vodah, kasneje kot voditeljica, izdala je knjigo in oblikovala kolekcije v sodelovanju s priznanimi modnimi znamkami. Modna hiša Mulberry je po njej celo poimenovala torbo. Njen slog bi lahko opisali kot ‘kul’, rada nosi oblačila s Peter Pan ovratniki, leopardje vzorce, Converse teniske in mini krila.

Vir: Harper’s Bazaar – Alexa Chung
Vir: Footwearnews.com – Alexa Chung
Vir: Pinterest – Alexa Chung

Pevka FKA Twigs in dekle Roberta Pattisona je modne kritike navdušila s svojo nekonvencionalno lepoto in umetniškim stasom. Nedavno je izdala kolekcijo v sodelovanju s priljubljeno športno znamko Nike. Pevka najraje poseže po nenavadnih modnih kosih in je velika podpornica britanskih modnih oblikovalcev. Všeč ali ne, dekle definitivno ne ostane neopaženo. Njen slog bi lahko opisali kot drzen in avantgarden.

Vir: Pinterest – FKA Twigs
Vir: Pinterest – FKA Twigs
Vir: Fashion Gone Rouge – FKA Twigs

Najbolj priljubljena in posnemana modna ikona Velike Britanije je nedvomno vojvodinja Kate Middleton. Njen slog je konzervativen, eleganten, a še vedno moden. Zvesta je britanskim modnim oblikovalcem, na primer Alexandru McQueenu, Alice Temperly in Roksandi. A vojvodinja Cambriška je dokazala, da stil ni v ceni oblačil in da smo ženske lahko ravno tako lepe in sofisticirane brez dragih blagovnih znamk. Kate je tako že večkrat posegla po oblačilih Zare in Topshopa. Val občudovanja pa je prejela tudi, ko je svoja oblačila ‘reciklirala’ in jih nosila več kot le enkrat, kar je za žensko njenega statusa nenavadno. Česarkoli se Kate dotakne, se razproda v le nekaj urah, temu pravijo ‘Kate učinek’. Tudi tokrat je dokaz in zlato pravilo, da je manj absolutno več!

Vir: Pinterest – Kate Middleton
Vir: Vogue UK – Kate Middleton
Vir: Getty Images – Kate Middleton

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.