Razkošni hotel družine Versace

Modna hiša Versace ima svoj sedež v Milanu že od leta 1978, ko jo je ustanovil Gianni Versace, po njegovi smrti pa je ostala v družinskih rokah in z leti krepila in širila svojo dejavnost tudi na druga področja, recimo na nepremičninski trg. Najprej so odprli Hotel Palazzo v Avstraliji, pred kratkim so ga v Dubaju, načrtujejo pa še tretjega v Macau. Razkošni hotel je zgradila dubajska družba Enshaa Group. V hotelu je 215 sob, 65 apartmajev in 169 zasebnih rezidenc z do šest sobami. Za notranjo opremo je v celoti poskrbela Donatella Versace, seveda v slogu znamke. Rdeča nit so ikonični motivi hiše, od Meduzine glave do grškega vzorca in znamenitih potiskov. Nekateri so nastali posebej za hotelski kompleks. Poslopje se nahaja v predelu, imenovanem Cultural Village.

Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai

“Versace je modna in razkošna znamka, ki je obenem tudi življenjski stil. Že od samega začetka Versace pokriva različna področja, od oblačil, dodatkov do nakita in izdelkov za dom – vse je izdelano v ekskluzivnem, ikoničnem stilu znamke,” je povedal Gian Giacomo Ferraris, izvršni direktor hiše Versace. “Leta 2000 smo odprli Palazzo Versace Gold Coast v Avstraliji in ustvarili koncept razkošno modnega hotela. Danes z novim hotelom prinašamo Versacejev življenjski stil tudi v Dubaj. Razkošen in prefinjen dizajn je prepoznaven v vsakem detajlu in razkošje tako postaja življenjski stil.”

Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai

Začetek zgodbe Versace je vezan na leto 1972, ko je Gianni Versace odšel iz rodne Kalabrije in se preselil v Milano, kjer je začel delati kot modni oblikovalec za tekstilno podjetje “Florentine Flowers”. Njegove kreacije so požele velik uspeh, tako da je ostal v Milanu in že naslednje leto začel sodelovati z modnimi znamkami Callaghan, Complice in Genny. Nato se je počasi porodila želja po lastni znamki “Gianni Versace” in leta 1978 je oblikoval svojo prvo kolekcijo. Ko je odprl še prvi butik, je začel nizati uspeh za uspehom. V teh letih se je ukvarjal z najrazličnejšimi dejavnostmi, kot so modne revije, baletne predstave v milanski Scali, predavanja za študente mode v Londonu, razstave, prejemal je nagrade in visoka priznanja. Njegov prvi logotip iz leta 1980 temelji na tipografiji “Avant Garde light” in je zelo dodelan v črkah G in C. Je zelo eleganten in oseben, čeprav so zaradi tiskanja nekatere črke manj razločne. Leta 1990 so predelali logotip in uporabili pisavo “Radiant medium”, ki je razločnejša od predhodne. Le v nekaterih primerih so uporabili stilizirano podobo Meduze v krogu, obrobljenem z grškim vzorcem. Leta 1997 je Gianni Versace nesrečno in mnogo prezgodaj preminil, zato je hiša začela uporabljati le priimek. Leta 2008 so nekoliko predelali podobo Meduze in napis, ki je zdaj veliko razločnejši.

Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai
Vir: Palazzo Versace Dubai

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.