150 let in še vedno najboljši

Nekoč mi je prijateljica rekla: če že nazdravljam, potem to storim z Moëtom. In takrat se mi je zdela pač le izjava, ena izmed mnogih, ki je nisem dobro razumela. Vsekakor mi Moët prikliče v spomin glamur in čudovito Dito von Teese, ki pleše, na pol gola, v kozarcu šampanjca. Seksi? Seveda! Čudaško? Niti ne. Pitje šampanjca ima v sebi neko mero elegance in seveda je tako, da je ta žlahtna pijača povezana s posebnimi trenutki, ki so mnogokrat prav ženski. In, drage moje, vprašanje je: kdaj, če ne zdaj?

Vir: Pinterest

Zgodba Moët & Chandon je zgodba o družinskih tradicijah, ki so služile prestižu in slavi največjega proizvajalca šampanjcev. Uspeh podjetja je rezultat talentov njegovih vinarjev in brezhibne pridelave, nadzorovane v vsaki fazi – od gojenja grozdja do procesa staranja vina. Šampanjec je bil sestavni atribut posvetnih večerov francoskega kralja Luja XV in je s tem pomembno prispeval k popularizaciji blagovne znamke. Napoleon je ohranjal tudi poseben odnos s hišo Moët & Chandon. In danes Moët & Chandon ostaja uradni dobavitelj šampanjca za kraljeva dvorišča Evrope. Danes je šampanjec Moët & Chandon sestavni del ne samo veličastnih praznovanj, ampak tudi filmov. Tako sta Moët & Chandon postala uradna partnerja filma “Veliki Gatsby” leta 2013 in se harmonično zlila v svoboden in drzen duh dvajsetih let prejšnjega stoletja.

Leonardo di Caprio v filmu Veliki Gatsby
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Tradicionalno znanje in izkušnje v kombinaciji z najsodobnejšo tehnologija ustvarja harmonično uravnoteženost, po katerem je šampanjec Moët & Chandon znan po vsem svetu. Slog šampanjca Moët & Chandon je prepoznaven: živahno saden, z zapeljivim okusom in elegantno zrelostjo, ki je posledica počasne in postopne poti od trte do kleti. Mojstrstvo Benoita Goueza, glavnega kletarja, zagotavlja prepoznavnost značaja šampanjca Moët & Chandon. Njihovi bujni zeleni vinogradi se nahajajo v srcu dežele šampanjcev, na največjem posestvu v regiji, in tu se začne njihova zgodba, tu je rojstni kraj najbolj cenjenih šampanjcev na svetu. Morda ni naključje, da se vino, ki najbolje izraža bistvene značilnosti šampanjca, dela iz grozdja, ki zraste v največjih vinogradih v celotni regiji. Gre zato, da Moët prinaša v naše domove kanček razkošja in elegance, ki močno diši po Franciji. In če je moda v tej deželi tako zelo posebna, če so Parižanke najlepše ženske na svetu, če je to kraj rdeče šminke in razmršene fige, no, potem nam je jasno, zakaj je Moëtu tako uspelo. Narejen je z dušo in ga zato ne pozabiš.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Moët & Chandon je za obeležbo pomembne 150. obletnice svojega najznamenitejšega šampanjca razkril omejeno različico steklenice šampanjca Moët Impérial, na kateri je vgraviran preoblikovan logo: »I« iz »Impérial« je postal nov simbol najbolj prepoznavnega šampanjca te šampanjske hiše. »I« je kraljevi poklon 150-letni zgodovini tega neverjetnega šampanjca. To je velika čast in ta zgodovinski mejnik »mora« biti proslavljen na veličasten način, po katerem slovi Moët & Chandon. Steklenica pa je polna enakega znamenitega šampanjca, ki čaka, da ga odpremo in z njim nazdravimo. Čudovito pakiranje z dvema šampanjskima kozarcema dekadentne oblike.

Moët & Chandon Impérial Limited Edition 150th Anniversary

Morda se boste zdaj vprašale, zakaj članek o Moëtu. Razmišljala sem o decembru in o tem, da imam zelo dolg seznam ljudi, ki si od mene zaslužijo darilo. In tudi sebe sem postavila na ta seznam, oziroma se mi zdi, da sem kar na prvem mestu. Nazdravljam uspehu, ljubezni, zdravju, življenju. In če so mi všeč obleke ter dodatki v slogu, no, potem naj bo tudi šampanjec pravi!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.