40+ in 50+ na pisti na Milanskem tednu mode

Milanski teden mode še vedno povsod odmeva, mi pa lahko že govorimo o zanimivem trendu na modnih brveh: inkluzivnosti. Če so se modne znamke v preteklih letih zavezovale k razkazovanju različnih teles, smo tokrat opazili kar nekaj čudovitih manekenk 40+, ki so resnično blestele z naravno lepoto, vključno z gubami. Tudi v tem primeru v sicer majhni ekipi, a ogromne vrednosti, saj je največji aplavz zagotovo požela modna revija Etro, kjer je bilo tovrstnih primerov kar nekaj. Videti ženske, ki imajo naraven obraz, je močan izraz pristnosti. So obrazi, ki s svojimi jasno vidnimi gubami pripovedujejo o minevanju časa, ne da bi jih za vsako ceno želeli prikriti s pomočjo estetske medicine. Sprejemanje edinstvenosti lastne lepote je med najglobljimi osebnimi cilji ženske, ki ji je bilo nekoč »prepovedano« staranje, danes pa je končno lahko to, kar je, prav tako lahko graciozno in elegantno paradira na pisti, četudi jih nima 20. Tukaj so manekenke, starejše od 40 let, s pravo lepoto in obrazi, obsijanimi z gubami, ki sem jih našla na modnih brveh milanskega tedna mode.

Etro poletje 2024

Naomi Campbell

53 let in z obleko-steznik na pisti dua Dolce &Gabbana. Publika je šla preprosto v tilt, malo zaradi čudovite (in zelo značilne) hoje, malo zaradi dolgih las (ok, je lasulja, a komu mar), malo zaradi podobe in lepote, ki je kar nedotaknjena in brezhibna, kot bi jih imela 35. Naomi, pač.

Claudia Schiffer

Nemška lepotica, stara 53 let, morda od vseh top modelov iz 90. še najbolj rezervirana in nekoliko daleč od show businessa. Tako nas je Donatella pozitivno presenetila, Claudia pa vedno vrhunska, a tudi nekoliko sramežljiva.

Tasha Tilberg

Tasha Tilberg, stara 44, je kanadski supermodel. Za seboj ima številne oglaševalske akcije in modne revije, od Alberte Ferretti do Fendija, od Versaceja do Balenciage, pa tudi na desetine naslovnic, vključno z Vogueom. Je rjavolaska z intenzivnimi zelenimi očmi, ima obraz zaznamovan s pegami in gubami, ki govorijo o njeni starosti, zaradi česar je ponosna in elegantna. Pred dvema letoma sta s partnerko Lauro Wilson povili tretjega otroka.

Getty Images
Getty Images

Maggie Rizer 

Maggie Rizer je stara 45 let in je ameriška manekenka blede polti, modrih oči in jagodno blond las, ki se je na začetku kariere odločila pobarvati na rdeče, da bi pritegnila pozornost italijanskega Voguea in Stevena Meisela, ki jo je izbral za naslovnico septembrske številke 1997. Od tod so sledile številne naslovnice Voguea in drugih revij, s katerimi je sodelovala. Po izgubi očeta zaradi aidsa je manekenka postala aktivistka za različne namene ozaveščanja o tej bolezni.

Getty Images
Getty Images

Sylke Golding

56-letna Sylke Golding je nemška manekenka, ki je svojo kariero začela zelo mlada in se nato upokojila okoli 20. leta. Ker se je pred kratkim vrnila na sceno, smo jo videli paradirati z njenimi belo-črnimi lasmi na različnih tednih mode, vključno s tistim v Milanu za Etro.

Getty Images
Getty Images

Guinevere van Seenus

Ameriška manekenka, fotografinja in oblikovalka nakita Guinevere van Seenus je stara 47 let. Spet je začetek njene razvpitosti posledica Voguea Italia in Stevena Meisela, ki sta jo lansirala leta 1995. Od takrat jo je posnelo na desetine fotografov in sodelovala je na stotinah razstav in kampanj.

Getty Images
Getty Images

Anne Catherine Lacroix

Leta 1978 rojena Anne Catherine Lacroix je 45-letna belgijska manekenka. Na modni brvi je debitirala leta 1999 in od takrat še vedno deluje kot model in pozira za najprestižnejše blagovne znamke, vključno s Chanelom, Prado, Miu Miu in Max Maro.

Getty Images
Getty Images

Debra Shaw

Debra Shaw je 46-letna ameriška manekenka ebenovinaste kože. Videli smo jo v vlogi modela za Moschino, a gre le za zadnjo delovno obveznost zelo dolge in zelo bogate kariere. Debra se je začela ukvarjati z manekenstvom, ko je bila mlada, potem ko je zmagala na tekmovanju, ki jo je popeljalo v Pariz, in od takrat ni prenehala.

Getty Images
Getty Images
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.