Ali poznate trde šampone?

O trdih šamponih ste morda že slišale, a vprašanje, če jih imate doma. Težava je predvsem v tem, da smo vajene uporabljati normalne embalaže in od svojega šampona želimo tudi to, da se dobro peni. Najbrž ste že brale članke, ki na dolgo in široko razlagajo, kako penjenje sploh ni sinonim za čistost, a saj veste, kako je s tem, navade so pač navade. Trdni šamponi so okolju prijazna alternativa tekočim šamponom. So izjemno produktivni: 1 kos ustreza 2-3 steklenicam šampona. Sestava je podobna tekočim šamponom, odstranjena je voda. Sestavljen je iz površinsko aktivnih snovi, olj, parfumov in barvil. Vse sestavine se zmešajo in stisnejo. Tudi trdni šamponi se penijo podobno kot tekoči, vendar so veliko bolj varčni. Poleg tega je njihova pH vrednost ustrezna koži.

Vir: Pinterest

Danes jih najdete skoraj povsod, a bolj nevarno je to, da jih preprosto spregledamo, saj delujejo kot navadno trdo milo. Trdi šampon, tako kot trdi balzami in maske, je najboljša alternativa z vidika trajnosti, saj se prodaja “gol” (brez embalaže) ali v 100 % reciklirani embalaži ter je lažji in kompaktnejši, torej zahteva manj prostora za prevoz. Za enako količino pranj s tekočim šamponom bi bilo potrebnih vsaj deset dodatnih tovornjakov za prevoz paketov z navadnim šamponom. Trdni izdelki so tudi pametnejša alternativa, saj so kot nalašč za shranjevanje v ročno prtljago na letalskem potovanju. Kot da to ne bi bilo dovolj, za enako količino zagotavljajo večje število pranj, saj so bolj koncentrirani: v povprečju si lahko z enim samim trdnim šamponom lase umijete 60-krat!

Vir: Pinterest

Najbolj pogosta vprašanja

  • Ali trdni šampon umije lase tako dobro kot tekoči šampon? Seveda, vendar se ne peni, a vse skupaj je bolj stvar navade. Trdi šampon spoštuje zdravje las brez kemikalij.
  • Kako ga uporabljamo? Na dva načina: prvi je, da šampon damo na roko in postavimo pod vodo ter čakamo, da se speni, drugi način je, da ga nanesemo neposredno na mokre lase.
  • Kako izbrati pravega glede na tip las? Kot pri vsakem izdelku za lase je izbira odvisna od tega, kaj želite od izdelka. Obstaja soliden šampon za mastne, suhe, barvane, poškodovane, lomljive, svetle in temne lase. Skupno jim je to, da jih hranimo na hladnem, ker ne smejo porumeneti.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Uporabljam trde šampone za lase in sem z njimi zelo zadovoljna. Imam jih več različnih znamk. In eni se zelo penijo, drugi pač ne. Sama z njimi podrgnem po mokrih laseh in lase umijem čisto običajno.
    Super so za potovanja!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.