Bela čipka v letošnjem poletju

Verjetno se strinjate, da je bela vodilna barva v vsakem poletju in da brez nje res ne gre. Potem je tukaj čipka, ki je pred leti doživela neverjeten revival in je še vedno med nami. Hkrati se je ta pomešala z boho modo ter nam ponudila tiste čudovite, dolge, pletene ali kvačkane obleke, ki so si marsikdaj izposodile še čipko iz sveta spodnjega perila in voila`, modna “škoda” je bila narejena. Sama se mnogokrat šalim, da bi lahko mirno živela v takih oblekah prav cel dan in v njih kuhala “pašto” ter sedela na terasi s prijateljicami, ker so mi res noro všeč.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In kako jih kombiniramo?

Načinov je veliko. Celo s supergami, škornji, nizkimi sandali ali visokimi petami. Bela čipka je zelo zanimiva zato, ker omogoča velike kontraste in vedno dobro deluje. Ni torej nujno, da obujemo nekaj super elegantnega, tudi sama sem se prepustila supergam in bila zelo zadovoljna. Najdite torej nekaj skladnega ali nekaj, kar je popolno nasprotje, čipka bo vedno lepo zaživela.

Različne čipke

Nekatere so bombažne in nekoliko bolj grobe, druge kvačkane, tretje pa prihajajo iz sveta spodnjega perila. Meni so všeč čisto vse in brez izjeme, saj je prav bela barva tista, ki poskrbi, da tako lepo pridejo do izraza. Lažja kot je čipka, lažja je tudi tkanina, zato bo tudi stajling nekoliko bolj sofisticiran. Samo pomislite na čudovite bluze, ki spominjajo na sprane srajce, s prosojnimi rokavi in lepimi manšetnimi gumbi. Te so res top za večerne priložnosti, kar s črnimi hlačami z visokim pasom.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Izberite midi

Je res idealna dolžina, ni pa edina. Tudi mini, bela, čipkasta obleka zna biti lepa, a je prav gotovo manj nosljiva, sploh pri določenih letih ali takrat, ko noge niso več vrhunske. Dolgo čipkasto krilo pa je zelo zahtevno in kar opazno, zato ga za vsak dan morate nujno kombinirati z navadno T majico zato, da vse skupaj zdramatizirate. In potem so tukaj obleke, seveda čipkaste in izredno lepe, lahko si omislite jeans jakno, blazer ali nekaj usnjenega.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Čipke se ne smete bati in nikar ne imejte v mislih, da je “preveč”. Ni. Je samo neskončno lepa in s čarobno močjo, da vas spremeni v zelo elegantne ženske. Ok, ni za tiste najbolj športne, a za vse ostale, no, jaz mislim, da!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Kakšna krasota! Vsaka ‘oblekca in kiklca’ po svoje. Me pa zanima – naj bo še malo praktičnosti za zraven – ali imate morda tudi kakšen ‘recept’ za čiščenje te neskončne beline. Da se rada umaže, vemo, pa to še ni najhuje, bolj problematična je nadležna porumenelost.
    Lep pozdrav.

    1. Joj res je…pri meni je tako, da celo v omari postanejo kosi rumeni in potem razmišljam, če bodo spet kdaj normalni. Priznam, da jih običajno dam mami, ki spravi v red vse. Ona uporablja italijansko belilo ACE GENTILE CON CANDEGGINA, v bistvu vsebuje varekino, a je mišljeno za tekstil. Tako mi je spravila v red celo svilene hlače. Pravi, da nujno z mrzlo vodo in naj se namaka par ur. In nikoli sušit na soncu…zlate mame, vse vedo!
      Maham in hvala!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.