Bobbi Brown za božič

Ta kozmetika mi je res zelo všeč, deloma zato, ker me spominja na Ameriko, po drugi strani pa zelo občudujem delo, ki ga je opravila Bobbi Brown na področju naravnega, skoraj nevidnega make-upa. V preteklosti so Afroameričanke, pa tudi Latinoameričanke ali Indijke, z obstoječimi lepotnimi velikani na trgu, težko našle izdelke, primerne barvi njihove kože, saj je bilo vse namenjeno predvsem ‘beli’ polti. Hkrati so se vse ženske zavedale, da je uporaba neprimernih podlag nevarna, ker pripelje do učinka “maska na obrazu” in ti takoj podari nekaj dodatnih let. Paleta, ki bi vsebovala vse možne tone pudra za kožo, je nedavni družbeni dosežek. Za vsem tem stoji prav Bobbi Brown.

Bobbi Brown, vizažistka, ki je kasneje postala podjetnica, je zaslužna za odločilni zagon na temo “make up za ženske celega sveta”; morda se to danes zdi nepomembna stvar, a pred dvajsetimi, tridesetimi leti sploh ni bilo tako. Samo pomislite, kako je bilo težko napudrati manekenke na modnih brveh, saj nikoli niso bile le belke ali svetlopolte. Leta 1991 v Sohu v New Yorku je Bobbi Brown, rojena v Chicagu pred 62 leti, ustanovila blagovno znamko z namenom izboljšati individualno in naravno lepoto ter narediti vse ženske samozavestne, ne da bi se skrivale za ‘maskami’. Paleta 10 šmink v naravnih tonih za izboljšanje naravne barve ustnic in podlaga Skin Foundation Stick, ki se je prilagodila podtonu vsake ženske, sta bili dve majhni revoluciji na področju lepote. “Nude videz” in “naravna lepota”, o katerih danes veliko govorimo, sta pravzaprav fenomen, ki je nastal prav zaradi nje.

Bobbi Brown, ki rada ponavlja svoj slogan “Skrivnost lepote je preprosta – bodi to, kar si”, je v Ameriki dobro znana osebnost, vse njene palete pa so hitro razprodane. Čeprav delujejo bazično in enostavno, je nova, božična kolekcija povsem drugačna, bolj elegantna in primerna za darilo. Sicer pa, drage moje, saj veste, kako je s tem: včasih je najbolje, če nekaj tako noro lepega podarimo kar sebi.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.