Čarobna lekarna, ki se je spremenila v magični atelier

Ko sem prvič naletela na Atelier Rebul, sem v trenutku vedela, da je to moj prostor. Zgodilo se je lani in proti koncu leta, ko sem iskala darila za božič, mi je bilo jasno, da jih bom našla prav pri njih. Svet dišav, odličnih krem, mil, plingov in palčk je pravzaprav moj svet, ker je zame dom varen pristan, ki seveda ima svoj vonj in dobro je, če si ga zapomnim.

Najprej je bil cimet, potem vanilija, nakar sem počasi imela doma že vse njihove dišave in se sploh nisem mogla odločiti, katera mi je pravzaprav najbolj pri srcu. Vse.

Ko pa sem začela vohati njihove parfume, sem se zaljubila v Oud Royale, ki je v resnici moška dišava, ampak je 100 % zame in jo zdaj nosim vsak dan, brez izjeme.

Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul

Seveda me je zanimalo, kako je nastal ta kraj, ki že na prvi pogled deluje kot stara, na pol čarovniška apoteka, polna čudovitih stekleničk in z difuzno svetlobo, tako dišeča, da te kar omami, in s skritimi zgodbami, ki se nahajajo v prav vsakem izdelku. Začetki Atelier Rebul sežejo v davno leto 1895, ko je Jean Cesar Reboul odprl svojo prvo lekarno v Istanbulu. Lekarna, ki je šla skozi zgodovinsko obdobje Osmanskega cesarstva in je vse do danes še vedno prisotna na prvotnem naslovu. Leta 1920 se je gospodu Reboulu pri delu pridružil Kemal Müderrisoğlu, ki je bil eden prvih farmacevtov tedanje Turčije. Skupaj sta dosegala izjemne dosežke in tako se je njuna zgodba nadaljevala še mnogo let. V letu 1938 je bila turškemu ljudstvu prvič predstavljena kolonjska iz sivke. Sprva se je kolonjska izdelovala iz sivke, nabrane na vrtu Reboula, kasneje pa so jo uvažali z juga Francije.

Celoten proces izdelave kolonjske je bil edinstven. In sicer, da bi skozi proces destilacije iz sivke dobili karseda čisto sivkino olje, potrebno za izdelavo kakovostne kolonjske, so sivkine cvetove nabirali pred sončnim vzhodom. Ta edinstven proces nabiranja je postal tradicija in je v uporabi še danes. 

Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul
Foto: Zen za Atelier Rebul

Leta 1939 se je Reboul odločil vrniti nazaj v svojo domovino in tako lekarno prepustil Kemalu Müderrisoğlu. Kemal je lekarno kmalu po odhodu Reboula preimenoval v Rebul. Kolonjska iz sivke je hitro postala hit Istanbula. Na osnovi bogatih izkušenj, znanj in formul, za katere je zaslužen ustanovitelj Jean Cesar Reboul in kasneje tudi Kemal Müderrisoğlu, je po 120 letih obstoja “lekarne” bil čas za naslednji korak in tako je bila ustvarjena blagovna znamka Atelier Rebul ter z njo nov koncept poslovanja. Atelier Rebul danes velja za ekskluzivno franšizo, ki ponuja vrhunske kozmetične izdelke in dišave za različne namene.

Posebnost blagovne znamke je njen obstoj, in sicer gre za 125 let staro farmacevtsko zapuščino, zato je njena posebnost v tem, da dandanes vedno združuje najbolj naravne surovine z najbolj izpopolnjenimi znanstvenimi formulami.

Foto: Zen za Atelier Rebul

Zanimivo, kako so zame pomembni obredi in ko najdem kraj, ki me nežno poboža po duši, je tako, da se tja tudi vrnem. Atelier Rebul je prav to: izkušnja in ne trgovina, zgodba in ne zgolj nakupovanje. Od tega, koliko so njihove sveče pravzaprav obstojne, do tega, da sem pri njih spoznala magično moč Pala Santa (o tem čudovitem lesu bom še pisala, ker si zasluži poglavje zase) in seveda tudi to, da si lahko za svojo omamno dišečo izkušnjo izbereš škatlo, ki jo boš imel za vekomaj, vse je na svojem mestu in z globokim smislom. Pri meni doma vse diši po njih in po dolgem času sem našla znamko, za katero lahko rečem, da bi imela prav vse. In v njihovi družbi je dom še lepši.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.