Čarobna moč nepozebnika

Kako doseči tisto lepo, sijočo, zdravo, predvsem pa čisto kožo? V resnici nam danes lepotna industrija ponuja res veliko različnih pripomočkov za lepoto in včasih je prav težko izbrati pravega. A vedno, prav vedno, se vse začne pri negi kože. Dejstvo je, da moramo imeti najprej globinsko očiščeno kožo, če želimo, da deluje zdravo. Ta mesec sem testirala prav zanimivo serijo izdelkov znamke Witch Hazel. Gre za linijo iz naravnih sestavin, ki je torej primerna tudi za nežno in problematčno kožo. Glavni akter znamke Witch Hazel je naravni nepozebnik, ki učinkovito deluje na kožo in zagotavlja popolnoma naravno nego. Na vrhuncu cvetenja v vseh zimskih obdobjih se ekološko odobren nepozebnik iz Nove Anglije nabira ročno. To je zelo pomembno za postopek destilacije, s katerim zagotovijo, da se v izdelke doda le čista esenca rastline. Zanimivo, da severnoameriški Indijanci plemena Cherokee nepozebnik častijo že več stoletij, v 19. stoletju pa so ga začeli uporabljati tudi evropski priseljenci.

Foto: Zen za Witch Hazel

Rezultat je linija, ki ima, na prvem mestu, zelo prijeten in svež vonj. Sestavlja jo šest izdelkov, in sicer:

  • čistilo za kožo v razpršilu,
  • globinsko čistilo za obraz,
  • vlažilni tonik s hidrolatom damaščanske vrtnice brez alkohola,
  • naravno čistilo za kožo,
  • osvežujoče čistilo za obraz in
  • tonik za čiščenje obraznih por.

Nepozebnik je učinkovit naravni rastlinski izvleček z izjemnimi čistilnimi, pomirjevalnimi in zdravilnimi lastnostmi. Veje in lubje nepozebnika vsebujejo zdravilne sestavine, ki po ekstrakciji in destilaciji ustvarijo bistro, dišeče, naravno adstringentno sredstvo, ki je že od nekdaj znano kot najbolj nežna naravna rešitev za nego kože. Izdelki Witch Hazel pomagajo ohranjati normalno ravnovesje kože, ne da bi jo naredili preveč mastno ali suho, kot se lahko zgodi z drugimi toniki. Marsikdaj namreč spregledamo, da je tonik še kako pomemben za pravilno nego obraza in ključen pred uporabo večerne kreme ali maske za obraz. Prav tako zjutraj deluje osvežujoče (osebno ga hranim v hladilniku zato, ker te hladna tekočina dobesedno zbudi in tudi poskrbi, da gre jutranja zabuhlost hitro stran).

Foto: Zen za Witch Hazel
Foto: Zen za Witch Hazel

Nepozebnik zna pomagati tudi pri kožnih vnetjih, kot sta luskavica in ekcem, pri opeklinah in je odličen za zdravljenje aken. Deluje kot adstringent, ki skrči tkiva in pomaga zmanjšati pore, hkrati pa pomirja kožo in lajša vnetja. Na ta način se lahko prepreči okužba kože z bakterijami, ki so odgovorne za nastanek aken. Linija je torej zelo primerna tudi za mlade in pa za tiste s problematčno kožo. Včasih se to zgodi v zrelih letih zaradi hormonov in vemo, kako je nadležno, ko se sredi brade pojavi serija mozoljev, ki nikakor noče stran. Med dobrimi učinki nepozebnika je tudi ta, da zmanjšuje občutljivost lasišča, modrice ter zmanjša vnetje, ublaži pekoč občutek in draženje zaradi ugriza žuželk. Zanimivo, kako se prav v naravi skrivajo rešitve za vsako našo tegobo! 

Foto: Zen za Witch Hazel
Foto: Zen za Witch Hazel

Skratka, linija Witch Hazel me je zelo presenetila in jo najdete tudi pri nas. Povrh vsega predstavlja odlično ravnovesje med kakovostjo in ceno.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.