Česa ne obleči pri petdesetih

Da ne bom vedno le svetovala kosov, ki naj bi jih imele, nabavile ali o njih razmišljale, je tokrat na vrsti članek o tem, česa pravzaprav ne obleči. Sicer naj še dodam, da ne velja le za ženske 50+, temveč skoraj za vse tiste, ki so nad 30 in si želijo biti vsaj malo elegantne. Tu in tam z modo in trendi zgrešimo vsi, vseeno pa je dobro vedeti, kateri so kosi, ki nas postarajo in si zato ne zaslužijo naše pozornosti. Srčno upam, da jih nimate, v nasprotnem primeru bodite vsaj pozorne na kombiniranje, kajti marsikdaj je tako, da prava kombinacija pomeni le, da zamenjamo en kos.

Vir: Pinterest

Krilo in blazer brez oblike

Včasih je bilo tega res veliko, ko so bile stvari narejene brez oblike in je vse nekako padalo z občutkom, da je preveliko. No, tega raje ne. Razlog je preprost: v kolikor je obleka brez forme, je tudi vaše telo neprivlačno in povrh vsega vas zelo postara, česar pa  si ne želite.

Vir: Pinterest

Srajca in čez debela pletenina

Zanimivo, kako zna biti ta kombinacija včasih prav dobra, drugič pa ni za nikamor. Veste, v čem je skrivnost? V tkanini. Če se boste poigrale s to kombinacijo, morate vedeti, da mora biti srajca nujno lahka in ne bombažna, pulover pa prav tako ne preveč oversized ali grobo pleten. V nasprotnem primeru boste delovale kot jeti.

Vir: Pinterest

Obleka v obliki žaklja

Torej tista stisnjena v spodnjem delu. Če ima še kakšen velik potisk, potem vedite, da nikomur ne bo jasno, če gre za obleko ali predpasnik. Ta oblika je nasploh nehvaležna zato, ker skrajša noge. Če so vam všeč nekoliko bolj strogi kroji, potem raje stavite na malo črno obleko, ker vedno deluje dobro in ostaja elegantna. Žakelj pač ne.

Vir: Pinterest

Super seksi ali šotor

Zelo oprijeto je seveda stvar okusa, tako kot zelo široko, pa vendar … Super seksi je lahko tudi kos, ki ni nujno noro oprijet in pokaže vse, predvsem tisto, česar ne želite. Šotor rešitev pa ne bo nikoli odvzela odvečnih kilogramov, temveč le poskrbela, da se v obleki zgubite. Zato izberite pot vmes: ne preveč seksi in ne preveč ohlapno.

Vir: Pinterest

Make-up v barvah in pričeska iz osemdesetih

Saj sem tudi sama ujeta v času, da ne bo pomote, a pri make-upu je resnično treba paziti. Spet poudarjam, da je tečaj make-upa dobra investicija, zato si ga le privoščite, nevtralne barve in highlighter pa bodo poskrbeli za vse ostalo. Roza do obrvi nedvomno postara in tudi pričeska odigra svojo vlogo. Super napihnjena zaradi redkosti las ni prava rešitev. Vedno stavite na dobrega frizerja, ki vas bo seveda najprej dobro postrigel. In izberite barvo las, ki  ni predaleč od originalne. Tako ali drugače smo ženske sužnje barvanja, če pa smo v resnici svetle in izberemo črno (ki povrh vsega postara), potem se lahko barvamo vsak teden in verjamem, da nimamo časa.

Vir: Versace

Zgrešena uporaba rute

Ko se ženske ne počutijo več rosno mlade, začnejo uporabljati rute. Predel vratu zna biti namreč zelo občutljiv in podobno kot roke pokaže svoja leta. Posledično ga ženske pokrivajo, kar je v resnici zanimivo, vprašanje je samo, kakšna je ruta. Najbrž veste, da so rute simbol prestiža in prefinjenosti, vendar ne vse: material naj bi bil svilen, barva naj bi bila skladna z vašo kožo, potiski da, a spet ne za vse priložnosti. In še eno vprašanje: ste prepričane, da potrebujete ruto? Priznam, da do tega dodatka nimam veliko simpatije, zna pa biti koristen, a ne za vsako ceno.

Vir: Pinterest

Mamkasti čevlji

Nizke pete, tiste prav brez oblike, so resnično out. Priznam, da jih še vedno videvam in sem prej za kitten pete kot pa za tiste Pradine kvadratne, ki so morda celo v modi, a so res grde. Bodimo iskrene: čevelj naredi vse. Poskrbi za hojo, samozavest, udobnost in seveda tudi za stil. Kristalno jasno mi je, da super visoke pete niso za 24 ur, a vmesno različico lahko le izberete. In pazite tudi na obliko špice ter kakovost. Pri nas so dobri čevlji še vedno problem in avantura, a tu in tam najdete tudi lepe.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. ok, sem ze predvidela kaj bo stalo v clanku: strgan jeans, ali ozke kavbojke. Sem ze osilila svincnik 🙂
    Pa ni bilo treba, se z vsem napisanim strinjam!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.