Čudovite petdesetletnice

Te dni prav razmišljam o ženskah, ki imajo 50 let in so v tako dobri formi, da je že skoraj neverjetno. Geni? Najbrž res, a hkrati tudi želja, da bi se negovale in bile dolgo lepe, ne le v smislu telesa in obraza, temveč tudi v smislu uma. Všeč mi je, da jih je modna industrija ponovno vzela za svoje, saj osebno zelo pogrešam top modele iz 90. let in vedno imam občutek, da se njihova lepota ne bo nikoli vrnila. Ženske s stasom in tudi intelektualno zelo sposobne, kar je morda njihova največja vrlina, ker so tudi po slavi na manekenskih brveh postavile na noge biznis in tako svetu dokazale, da so lepe in tudi pametne. No, morda smo se tega že zavedali, a v povsem moškem svetu je kar dobro zadevo osvežiti. Donatella Versace je poskrbela, da smo na zadnji brvi občudovali manekenke, ki so delale za pokojnega Giannija, zdaj pa je povabila Naomi Campbell in Christy Turlington, da nastopita v zadnji kampanji. Zraven so še druge lepotice, kot so Natalia Vodianova, Gisele Bündchen, Raquel Zimmermann, Irina Shayk in Kaia Gerber, hčerka Cindy Crawford, a sem prepričana, da v kolikor bi bil Gianni še živ, bi za kampanjo rekrutiral tudi ostale: Claudio, Lindo, Cindy, Heleno. Mislim, da bi bil uspeh zagotovljen.

Vir: Versace
Vir: Versace
Vir: Versace
Julia Roberts
Brad Pitt

In moja Julia Roberts je dopolnila 50 let. Si mislite? Zame je še vedno Čedno dekle in nihče me ne bo prepričal, da v reklami za Calzedonio ni vrhunska. Dolge noge in čaroben nasmeh so njeni zaščitni znak, če pa jo vprašajo, kateri je recept za lepoto, pravi, da ljubezen in imeti okoli sebe ljudi, ki ti dajo vedeti, da si edinstven. Me ne čudi, da jo je revija People ponovno razglasila za najlepšo žensko na svetu. Čas nedvomno teče, a te ikone ostajajo večne, kot Brad Pitt, ki jih je dopolnil 54 in je baje še vedno samski; upam, da je srečen, vem, da je imel par Brangelina ogromno oboževalcev, a nekako sem imela občutek, da ga je Angelina dušila, kot bi bil Brad njena senca, vedno poln otrok in bizarnih odločitev, kajti Angie je nedvomno lepa, a prav gladka ni. No, stvar osebnega mnenja.

Carmen Dell’Orefice
Iris Apfel
Lauren Hutton
Nicole Kidman
Sharon Stone

Nicole Kidman, Pamela Anderson, Sharon Stone in Carla Bruni so prav tako petdesetletnice, vse s stilom, kot modni ikoni, ki ju moj svet še kako dobro pozna: Carmen Dell’Orefice ali Iris Apfel (no, ona jih ima krepko več), nora, da te kap, in popolnoma neobremenjena s tem, kar drugi mislijo ali rečejo. Ko sem v Sohu srečala Lauren Hutton, sem skoraj padla v nezavest od neverjetne karizme: in tisti prodoren pogled, ki pove vse; to so ženske na prestolu, lahko jih le občudujemo. To je ta ženska energija in dejstvo, da so gube le poljubi na obrazu, če je duša razigrana, potem je vse na svojem mestu. Danes nazdravljam njim, ker so točno tam, kjer želijo biti, in srčno upam, da bomo tudi me znale tako blesteti, pa četudi ne ravno na modnih brveh ali filmskem platnu, vsaj v svojem malem svetu. In že to je ogromno.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Draga Lorella:),
    Pa to je napisano vrhunsko:), in kapo dol gospem, ki niso podlegle “trendom” in pritiskom modne industrije ampak so ohranile svojo “originalnost”,….so navdih za mlajše generacije in potditev vsem, ki gremo za njimi:), in kot bi rekla Julia Roberts: C’est la vie…
    Objem, Karin

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.