Čudoviti lasje tudi poleti

Svojo grivo zelo čuvam in vem, da me septembra čakajo škarje. Tako pač je, obred pred TV sezono in potem zahtevam mir. Lase neprestano negujem, so moja investicija, podobno kot obraz. Če pridno nabavljam maske proti gubam, potem istočasno nabavljam tudi dobre produkte za lase in uživam v majhnih obredih, ki so povsem ženski. To poletje ni izjema, v družbi znamke Moroccanoil raziskujem vedno nove produkte in se potem redno zaljubim v enega, ki postane najljubši. To poletje se vse vrti okoli mask, morda zato, ker so lasje še posebej suhi in tudi zato, ker so resnično zelo dolgi.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Vsak mojster za pričeske pove, da je pomembna rutina in dejstvo, da ne obupamo. Vsak teden si moramo privoščiti dobre produkte in same ugotoviti, česa si lasje najbolj želijo. Včasih gre za hidracijo, drugič za nekoliko bolj zahtevne produkte. V vsakem primeru sem prepričana, da imajo lasje svoj jezik in ga je potrebno razumeti. Lepi in negovani so sinonim ne le lepote, temveč tudi mladosti. Srčno upam, da bom imela čim dlje čvrste lase in svetle konice, letos le od sonca, podobno kot jih ima moja Sofia.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Seveda se moramo za lepe lase izogniti tudi določenim napakam, ki jih ženske zelo pogosto naredimo. Tukaj sem izbrala nekatere.

Ne barvamo se pred dopustom

Predvsem barve ne spremenimo. Če vas je prevzela nenadna želja po spremembi barve las, se ustavite in premislite. Vsekakor ni priporočljivo, da to storite tik pred odhodom na poletne počitnice, saj ta postopek zahteva čas, da lasje postanejo ponovno vitalni, predvsem pa sonce poskrbi, da barva hitreje zbledi, zato je barvanje, v tem kontekstu, toliko bolj agresivno.

Las nimamo neprestano v čopu

Znano je, da je spenjane dolgih las poleti skoraj vsakodnevna strategija proti vročini. Svetujem pa vam, da se izogibate pretesnim visokim repom in figam, ki “spnejo” lase z možnostjo, da jih zlomijo in uničijo. Mehke pričeske so boljša rešitev.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Maske so ključnega pomena

Ne pozabite vsaj enkrat na teden nahraniti občutljive lase z obnovitveno masko za poškodovane lase. Pustite stati vsaj 10 minut na vseh dolžinah in nato sperite. Maske so zdaj ključnega pomena in lahko zelo dobro spremenijo videz las.

Splahnite po vsakem plavanju


Izpiranje las s sladko vodo po vsakem plavanju je bistven korak za odstranjevanje suhe morske soli ali klora v bazenih iz lasnih vlaken. Doma uporabite posebne šampone, ki brez drgnjenja odstranijo vso umazanijo: običajno zagotavljajo hidracijo brez mastenja. Zato jih je mogoče uporabljati vsak dan, brez izjeme.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Nosite klobuke!

Morda se zdi malenkostno, toda če nosite ruto ali klobuk na plaži, lase zaščitite pred UV-žarki: konec poletja se vam bodo zdeli veliko manj poškodovani! Majhen trik za velike dosežke!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.