Deset nujnih kosov med tridesetim in štiridesetim letom

Zdaj je tako, da najbrž dobro veste, kaj vam pristaja in kateri so kosi, ki vas naredijo lepše. In najbrž ste tudi razumele, da se cel svet ne vrti okrog selfijev in našobljenih ustnic ali občutka, da obvladate popolnoma vse, saj prav gotovo obstaja kdo, ki ve več kot vi in bo zato pred vami. Ampak, drage moje, to je tudi obdobje samozavesti in spoznavanja, da ste edinstvene in nenadomestljive, kar je seveda čudovito. Morda ne boste več oblekle tistih super ozkih kavbojk, ki ste jih nosile pri dvajsetih, a nič zato: imate kakšno gubo več in tudi tono karizme, ki jo ženska pri dvajsetih pač ne more imeti. Danes sem za vas izbrala deset kosov, ki jih morate imeti oziroma je dobro, da se zavedate njihove moči, ker so poglavitni pri sestavi čudovite garderobe in čudovitega osebnega sloga. In to so stvari, ki si jih zaslužite.

Vir: Pinterest

Dobre kavbojke. Resnica je, da vam bo težko pristajal prav vsak model. Seveda če imate top postavo in dolge noge, potem ni večjih težav, v nasprotnem primeru boste morale izbrati. Dober model je tisti, ki poskrbi za daljše noge in čudovito zadnjico, zato le poglejte tudi zanjo plat, ni zanemarljiva. Poskusite z elastičnimi modeli, ker so zelo hvaležni in pomagajo pri oblikovanju postave.

Daljši blazer. Za na kavbojke, s petami in malo torbico, lahko tudi z balerinkami ali supergami, stvar priložnosti in okusa. Blazer reši vse in je zato must have kos, ki vas nikoli ne bo postaral, temveč bo vedno poskrbel, da boste izgledale urejeno in ravno prav zrelo. Imejte ga v omari, vendar ne le v črni različici, poskusite tudi z drugimi barvami in potiski.

Bluza. Je ženstvena, elegantna in preprosto večna. Nove imajo pentljo, male rožice, prosojne rokave ter so zelo, zelo nosljive. Če niste za najbolj elegantno podobo, si lahko omislite tudi bluzo s kavbojkami in ne boste zgrešile. Bluze so ključni del garderobe, imejte jih veliko in se z njimi poigrajte.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Špičaste balerinke. V tem trenutku pozabite na okrogle in zelo zaobljene, delujejo preveč punčkasto in bontonsko ter nikakor ne gre pozabiti, da imajo moški alergijo nanje. Špičaste balerinke so veliko bolj seksi in sodobne, omislite si živalske potiske in odbite barve, kot je denimo električno modra, roza, zlata z bleščicami ali kaj podobnega in vpadljivega.

IT torbica. Gre za kultni dodatek, ki vedno prevzame domišljijo in poskrbi, da je podoba zelo dodelana. IT torbica je dizajnerska, dobrega kroja in odličnega materiala, dovolj velika, da vanj spravite svoje stvari, a spet ne ogromna, saj so tovrstni modeli mimo. V resnici bi bilo dobro, da jih imate kar več, so vedno dobra investicija in vam gotovo ne bo žal.

Formalna obleka. Krojena nekje do kolen in izredno nosljiva, bodisi za formalne priložnosti ali za sprehod po mestu. Kroj odigra najpomembnejšo vlogo: mora biti teliran, a ne ovirajoč in seveda je pomemben material, ki naj bo dober in takšen, da se prilagodi vašim oblinam.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ovita obleka. Prepasana torej in dovolj ženstvena, da poudari dekolte in poskrbi, da je pas ozek in ženstven. Če ste v dvomu, poglejte modele, ki jih ponuja Diane von Furstenberg in vam bo jasno, o čem govorim. Wrap dress je must have v garderobi vsake ženske, sploh med tridesetim in petdesetim letom.

Dober nakit. Zdaj je trenutek, ko morate izbrati. Morda je čas, da pozabite na pletene zapestnice, ki jih mlada dekleta nosijo poleti, ali na tatuje, ki so preplavili Slovenijo in so po mojem mnenju najslabša modna zamisel vseh časov. No, ena izmed najslabših. Stavite torej na dobre kose, plemenite kovine, velik nakit, ki vas naredi opazne, in naučite se ga kombinirati.

Usnjena jakna. Je kos, ki ga boste vedno potrebovale, zato ga le imejte, njen čas je vedno in za vekomaj. Črna je seveda klasična in nujna, a tukaj so tudi druge barve, ne nujno temne. Pazite na dolžino, saj zelo kratka optično širi boke, zato raje stavite na rahlo daljše modele, jih boste lažje nosile.

Vir: Pinterest

Midi krilo. Vidim ga nujno z visokimi petami, saj v nasprotnem primeru zna zelo skrajšati noge. Visok pas je skoraj nujen in bo zelo lepo poudaril vašo postavo. Najlažje ga boste našle na internetu, saj je pri nas kar problem najti pravi model, namreč takšnih skoraj ni. Lahko je tudi usnjeno, zelo šik in ravno prav seksi.

PS: salonarjev nisem omenila le zato ker vem, da jih že imate! 🙂

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.