Detajli, ki vedno poskrbijo za čudovito kuhinjo

Te dni je kuhinja moj raj. No, tako ali drugače je in to je tudi prostor, v katerem preživim res veliko časa, ker rada pečem, kuham, eksperimentiram, največkrat pa stojim zraven kafetjere s kavo in razmišljam o življenju. December je čas za peko piškotov, zato je moja pečica v pogonu, zraven pa ustvarjam tudi druge jedi in v kuhinji res uživam. Če je na eni strani pomembno, da imamo na mizi lepe krožnike, serviete, kozarce in pribor, je po drugi pomembno, da je že kuhinja zase lepa, urejena in funkcionalna. Če je vaša velika in prostorna, potem ne bo večjih težav, če pa ni ravno orjaška, no, potem je kar dobro, da se organizirate. Ko sem se sprehajala po Harvey Normanu in občudovala res izredno lepe kuhinje, sem prav razmišljala o tem, kako je to za žensko pomemben prostor. V mojem srcu so na prvem mestu shabby chic ambienti, a priznam, da imajo tudi moderne kuhinje svoj šarm in ko opremljamo ta tako poseben prostor, moramo le biti pozorne na določene detajle.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Če je kuhinja moderna, ne sme biti sterilna

Pozor, ljubiteljice minimalističnega sloga! Super je, da je kuhinja čista in z osnovnimi elementi, ampak vseeno mora delovati toplo, ne kot tiste v restavraciji. Zato je pomembno, da dodate kakšen preprost detajl: sliko, sveže rože, barvite ali posebne kuhinjske krpe, nekaj starinskega in vintage za protiutež. Tudi vision board zna biti prav zanimiva rešitev.

Pazite na dotik

Kuhinja ni le tisto, kar vidimo, temveč tudi tisto, česar se dotikamo. Ključnega pomena so denimo ploščice, ki jih izberemo običajno le za površino pri umivalniku in štedilniku. Super je, če niso prav navadne, a pozor na tiste zelo okrašene: sploh tam, kjer kuhate in je nekoliko bolj mastno, saj tovrstne ploščice zahtevajo dnevno čiščenje.

Blink blink

Malo zlata ne škodi, sploh v teh časih. Pravkar smo šli mimo solsticija in vemo, da sonce zdaj počiva, zato je nekoliko manj energije in svetlobe. Zlata barva je prav to: energija in svetloba hkrati, zato si le omislite kakšen detajl v tej barvi. Lahko je vaza, morda rob na kozarcih, posoda za sadje, pladenj.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Imejte nekaj presenetljivega

Veste kdaj je kuhinja res top? Ko stopiš v prostor in je takoj nek wow faktor, ki pritegne pozornost. Včasih je samostoječ hladilnik, morda toaster, mašina za kavo, serija skodelic na pultu. Lahko je nekaj dizajnerskega ali preprosto kos, ki ujame vso pozornost. Četudi je kuhinja zelo majhna in skromna, najdite wow faktor.

Personalizirajte

Najboljši način za personalizacijo kuhinje so fotografije. Kam jih torej postaviti? Odvisno od prostora. Če imate zraven jedilno mizo, potem ob mizi, kar na steni, naj bo serija družinskih ali pač lepih, vaših fotografij. naj bodo takšne, ki vas spravijo v dobro voljo. Lahko si omislite tudi uokvirjeno fotografijo na pultu, celo črno belo ali pač posebno za vas.

Kanček barv

Elegantna kuhinja je sicer prej enobarvna kot pisana, a vseeno je dobro, da imate tu in tam barve. Te lahko zamenjate tudi glede na sezono. Denimo zdaj dodate rdeče detajle, spomladi roza kot cvetenje, poleti modre kot morje, jeseni rumeno-rjave kot listje. Že sam šopek sezonskih rož zna biti dovolj.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Ročno delo

Lahko rečem, da je les material, ki deluje ne le najbolj naravno in pristno, temveč tudi najbolj domače. Denimo v tem času je v moji kuhinji malo deblo s svečami, posušenimi pomarančami in vejami, zvončki in čarovniškimi mini metlami, ki krasi sredino mize. Naredila sem ga sama, šla v gozd, izbrala pravega in ga okrasila. Vsem je noro všeč, ker je pač moj (kar se nedvomno opazi, saj je daleč od brezhibnega) in ima zato tudi prav posebno, pristno energijo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.