Diši po dobrem!

Najbrž je parfum eno izmed najbolj uporabljenih daril na svetu. In kljub temu, da se morda na prvo žogo zdi dokaj enostavno izbrati dišavo za darilo, gre v resnici za nekaj zelo osebnega, zato nakup parfuma zahteva, da vsaj malo poznamo osebnost tistega, ki ga bo prejel. Na voljo je seveda veliko dišav in mnoge so tudi kultne, na tržišču dejansko že celo večnost, a kaj ko so še vedno všečne in dobre, marsikdaj pa je tako, da jih hčerke podedujejo od mam ali uporabljajo zato, ker jih vonj močno spominja na mamo. In potem so tukaj tudi nove dišave, posebne in obstojne, ki navdušujejo ta hip in imajo pred seboj še celo pot. Tudi tokrat smo prosili Müller za pomoč in nastal je ta vodnik po dobrih parfumih; gre za moj izbor in srčno upam, da se boste strinjale. Več o tem pa najdete na njihovi spletni strani www.mueller.si. Začnimo z dišavami zanjo.

Foto: Zen

Narciso Rouge

Mislim, da imam doma prav vse dišave Narcisa Rodrigueza in težko bi izbrala najboljšo. Zdi se mi, da so vse top in zadnja stvaritev v rdeči barvi je povrh vsega tudi zelo seksi. Intenzivna in obstojna, kot vse ostale, hkrati malo bolj zimska in markantna, seveda vedno v dobrem smislu. Ta dišava ima preprosto vonj, ki si ga zapomniš, zato mi je tudi všeč, saj je nemogoče, da bi spominjala na kakšno drugo: je edinstvena.

Foto: Zen

Trussardi Sound of Donna

Pravijo, da je bila ta dišava ustvarjena za najmlajšo generacijo žensk, za tiste, ki zelo dobro obvladajo socialna omrežja, so hitre, tehnološke in zelo seznanjene s svetom. Sveža dišava, s katero želi ta kultna modna hiša pridobiti tudi mlade, saj je zrelo populacijo žensk tako ali drugače že zdavnaj osvojila. Ustvarila jo je Emilie Copperman, ki se je poigrala z različnimi kontrasti: mandarina in magnolija sta nedvomno na vrhu. Zelo elegantna in moderna dišava bo navdušile tiste, ki obožujejo nove produkte in hkrati parfume, ki so posebni.

Foto: Zen

Dolce&Gabbana The only one

The Only One je dišava, ki bo zagotovo imela pomembno vlogo v letošnjih pismih dobrim decembrskim možem. Intenzivna, seksi, elegantna, obstojna in prepoznavna, kot vse dišave te modne hiše. Sveža in sladka orientalska dišava z obilico cvetja, malo sadja, s kavo, vanilijo, karamelo in pudrastim navdihom, ki je ujela bistvo prefinjene ženstvenosti. Gre za povsem zimsko vonjavo, ki je 100 % primerna za ta čas in, kot rečeno, je tudi idealno darilo.

Foto: Zen

Cacharel Yes I am

Ta parfum vsebuje ogromno različnih arom: limona, bergamotka, malina, mandarinasto-pomarančna aroma, vrtnica, cvet pomarančevca, jasmin, jantar, gardenija, ingverjeva roža in še bi lahko naštevali. Nežna in romantična tako, kot je moda znamke Cacharel, omislila pa sta si jo Honorine Blanc in Christophe Raynaud, ki sta zadela v polno. Všeč mi je tudi steklenička, ker je tako ženstvena, saj spominja na rdečo šminko, brez katere ne gre, zato je jasno tudi sporočilo Cacharela. Nepogrešljiva dišava.

Foto: Zen

Zdaj pa še nekaj besed o novih, dišečih not zanj, saj so tudi na moškem področju novosti in nekatere so prav gotovo zelo, zelo posebne.

Foto: Zen

Issey Miyake l’Eau Super Majeure d’Issey

Issey Miyake je vizionar in takšni so tudi njegovi parfumi ali z eno besedo: posebni. Pri Isseyu je tako, da ga takoj prepoznaš, sicer ni za vsakogar, čeprav ima ta novi izdelek izrazito moško noto, zato verjamem, da bo moškim tudi všeč. In ženskam. Ne bi bilo prvič, da si namreč ženska izbere moško dišavo za posebno priložnost in jo celo pomeša s kakšno drugo. Pri Isseyu so tovrstni recepti izvedljivi, ta dišava pa ni izjema; osebno se je res ne bi branila, deloma tudi zato, ker je inspiracija morje in mi je zato zelo blizu.

Foto: Zen

Hugo Boss The Scent Private Accord

Blagovna znamka Hugo Boss je postala sinonim za luksuzno in kakovostno modo, dodatke in kozmetiko za moške. Že od svojih začetkov je iskana zaradi visoke kakovosti tkanin in nemškega smisla za podrobnosti ter natančnost. Ta parfum je poseben iz več razlogov in nekako je tako, da bi ga z veseljem vohala tudi na svoji koži. V sebi ima določene note, ki se očitno dotaknejo tudi ženske duše in včasih ni prav nič bolj seksi kot moški parfum na ženski koži. No, to je ta primer.

Foto: Zen

Dolce&Gabbana The One Grey

The One Grey diši tipično moško. Na prvo žogo zadiši veliko svežih citrusov, ki se počasi iztečejo v močne začimbe in blage lesne note. Malo je tobaka, nekaj sivke in geranije ter labdanuma. Z močno, intenzivno in dolgo obstojno dišavo bo čisto vsak moški izstopil iz množice. Vprašanje pa je, če bo dišava zadoščala, da v resnici postane Mr. Grey. V njej sta Stefano in Domenica združila vseh petdeset odtenkov sive … Torej najbrž veste, drage moje, o čem govorim. 🙂

Foto: Zen

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.