Dodatki za lase – ne samo za neveste!

Že dolgo razmišljam o tem članku in vsakič si rečem, da sem o tej temi tako ali drugače že pisala. Nakar se spomnim, da prav gotovo nisem povedala vsega, in spet smo tam. Dodatki za lase, drage moje, ker sem nad to temo čisto navdušena in pri meni je tako, da bi si na glavo dala vse. Obroči so zelo zaznamovali poletno sezono in jih še vedno nosim; mislim, da bom zamenjala bombažne za žametne in tako imela izgovor, da so aktualni tudi v zimski izvedbi. No, saj so dejansko aktualni! Ob tem pa bi dodala vse lasne glavnike, špangice in kamne, ki prav zdaj želijo zaznamovati naše pričeske.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ko pogledam slike, pomislim, da so bili včasih tovrstni dodatki aktualni bolj ali manj za neveste. Zdaj temu ni več tako in dobrodošli so pri vsaki ženski, starost pa je faktor, ki skoraj ne šteje. Štejejo lepi in negovani lasje ter želja po tem, da svojo glavo nekoliko okrasimo. Poleg špangic z biseri, ki jih zdaj že dobro poznate, so tukaj tudi druge, ki so prav tako zanimive in opazne. V pastelnih barvah ali z živalskim potiskom, z bleščicami (jeeeeee!) ali z drobnimi rožicami, pa tudi lunami in zvezdami, ki postajajo vse bolj aktualne.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In kako jih nosimo? Prvo pravilo je, da jih kar kopičimo, dve do tri ali še več, če imate dolge lase in pričesko, ki vam omogoča kaj podobnega. Če so špangice zelo velike, vam svetujem, da ne pretiravate, če so manjše, pa jih je dejansko več. Čeprav se te lepe špangice načeloma kopičijo v sprednjem delu glave ali na prečki, je tako, da so lepe tudi na zadnjem delu, denimo pri čopu ali figi. Tako so vsekakor manj zahtevne, a vseeno na prijeten način popestrijo pričesko.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Zdi se mi, da gre za trend, ki je zelo ženstven in hkrati ravno prav mladosten. Že dolgo nismo nosile toliko dodatkov v laseh, a kot bi pripomnila moja mama, nikoli ni prepozno. Torej: zakaj ne?

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.